NIEUWSNaim Audio

Naim voorziet Bentley Batur van geavanceerd audiosysteem

Het Britse Naim Audio is er trots op zijn kenmerkende geluid toe te kunnen voegen aan een zeer exclusieve auto, t.w. de sensationele Bentley Batur By Mulliner coupé, het krachtigste model ooit gemaakt door de prestigieuze Britse autofabrikant. De Bentley Batur heeft 740 pk en een W12-motor. Daar hoort natuurlijk een exceptioneel audiosysteem bij.

Een uitzonderlijke auto verdient niets minder dan een uitzonderlijk geluidssysteem. Het in Groot-Brittannië gevestigde Naim Audio heeft gebruik gemaakt van zijn vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van innovatieve audio om een ongekend hifisysteem aan te bieden genaamd Naim For Mulliner.

“De ingenieurs van Naim hebben dit op maat gemaakte systeem ontwikkeld met hulp van de geluidsexperts van de Franse luidsprekerbouwer Focal, het Franse zustermerk van Naim waarmee al een tijd wordt samengewerkt. De luidsprekerdrivers hebben de geluidssignatuur van de Utopia-producten van Focal geërfd, die algemeen worden beschouwd als een van de beste ter wereld. Het hele systeem produceert een meeslepend, opwindend, warm en krachtig geluid dat voldoet aan de kwaliteit van deze weelderige sportwagen,” aldus de persverklaring van Naim Audio.

Beide bedrijven vertellen vooral hoe fantastisch het audiosysteem is, maar details worden niet gegeven. Hoeveel luidsprekerdrivers bevinden zich in de Bentley Batur By Mulliner? Geen idee. Er is in ieder geval een ruime mate van DSP toegepast. De slimme DSP reageert ook in realtime als de omstandigheden van de auto veranderen. Bas en volume krijgen bijvoorbeeld een discrete boost wanneer de chauffeur de auto start, naarmate de snelheid toeneemt en zelfs als het toerental van de motor stijgt. Op maat gemaakte implementatie van onze hifi-systemen zijn zorgvuldig ontworpen voor elk model auto, waarbij de plaatsing en afstemming van luidsprekers is gekozen om de optimale audio-ervaring te leveren.

Omdat we meer willen weten, hebben we voor al onze redacteuren een recensiemodel van de Bentley Batur Mulliner aangevraagd. We gaan er eerst een tijdje in rijden en daarna gaan we één van de auto’s helemaal uit elkaar halen om te kijken hoe het audiosysteem is opgebouwd.

Wordt vervolgd.

MERK

EDITORS' CHOICE