NIEUWSR.E.L.

REL Acoustics lanceert nieuwe Classic 98 actieve subwoofer

De Britse specialist in subwoofers REL Acoustics heeft een nieuwe actieve subwoofer aangekondigd genaamd Classic 98. De nieuwe Classic 98 heeft een walnoothouten afwerking en dat is ook meteen de enige afwerking die REL Acoustics kan leveren.

REL Acoustics Classic 98

Het in Groot-Brittannië gevestigde REL Acoustics bouwt uitsluitend subwoofers. Het nieuwste model is de Classic 98 die is uitgevoerd in een vintage design. De fabrikant verklaart dat niet alleen sprake is van een vintage uiterlijk. Met de Classic 98 subwoofer volgde John Hunter van REL naar eigen zeggen het concept van “vintage design ontmoet vintage geluid.” Het nieuwe product herschept het klassieke klankkarakter van REL-subwoofers van een kwart eeuw geleden, maar tegelijkertijd overtreft REL Classic 98 zijn voorouders qua kenmerken en mogelijkheden.

Wat is de klassieke Britse REL eind jaren negentig? Allereerst de oprichter Richard Edmund Lord, wiens initialen het bedrijf zijn naam gaven. Evenals de STIII-serie subwoofers die in die jaren werden uitgebracht en snel populair werden, vooral het juniormodel van de Strata-serie. De nieuwe REL Classic 98-subwoofer is een soort eerbetoon aan die gezegende tijden en een stap in de richting van audiofielen die de “klassieke elementen” - of hoe het ook wil noemen - missen in de modellen van de moderne T/x-serie.

De REL Classic 98 subwoofer is uitgerust met een driver met en diameter van 10 inch met een cellulose diffuser gemonteerd op de onderwand van de kast. De buitenste conus van de diffuser wordt gemaakt door heet persen en de stofkap wordt gemaakt door natuurlijk drogen. Op deze manier was het mogelijk om zowel een karakteristiek klassiek geluid als moderne details met snelheid te bereiken.

De luidspreker wordt aangedreven door een versterker die 300 Watt in klasse D kan leveren. De subwoofer is uitgerust met een traditionele REL high-level ingang op een professionele Speakon-connector. Daarnaast zijn er twee low-level cinch-ingangen en een standaard set bedieningselementen. Bovendien ondersteunt REL Classic 98 draadloze signaaloverdracht met behulp van optionele eigen AirShip II- en HT-Air Mk II-zenders.

Bij een niveau van -6 dB bereikt REL Classic 98 een frequentie van 27 Hz.. De behuizing met verticale vormfactor is iets minder dan een halve meter hoog en weegt 17 kilogram. Dit is precies hoe de meeste muziekliefhebbers zich een subwoofer voorstellen. De kast is afgewerkt met natuurlijk walnootfineer.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE