NIEUWSJVC

JVC HA-NP50T: geen in-ear maar kleine draadloze off-ear hoofdtelefoon

Sinan Kökbugur | 14 december 2023 | Fotografie Fabrikant | JVC

Het Japanse audiomerk JVC heeft de HA-NP50T gelanceerd. Het lijkt een draadloze in-ear hoofdtelefoon waarvan er honderden op de markt zijn, maar de HA-NP50T wordt niet in het oor gestoken maar zweeft voor de gehoorgang. De HA-NP50T is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

JVC HA-NP50T: draadloze off-ear hoofdtelefoon

De draadloze JVC Nearphones worden vrij voor de oorschelpen gedragen. Volgens de ontwerpers is dit perfecte hoofdtelefoon voor iedereen die tijdens het luisteren naar muziek niets wil missen van wat er om hem heen gebeurt en op zoek is naar een comfortabele oplossing voor langere telefoongesprekken en online vergaderingen. De nieuwe HA-NP50T Nearphones is de tweede generatie van JVC off-ears en zijn nog compacter en lichter dan hun voorgangers. Ondanks de compacte en lichte oplaadbox bieden ze een lange batterijduur, en de verbeterde pasvorm en een verkorte band ten opzichte van de voorganger zorgen voor een veilige pasvorm, zelfs bij intensieve bewegingsactiviteiten. Nee, ze hebben geen active noise cancelling (ANC). Dat kan ook niet met een dergelijk open ontwerp.

De HA-NP50T dankt zijn verbeterde geluidskwaliteit met rijk geluid en heldere spraakweergave aan een nieuw ontwikkelde krachtige 16 millimeter driver, waarvan de hogere geluidsdruk ervoor zorgt dat muziek en stemmen duidelijk en op vol volume te horen zijn, zelfs in luidruchtige omgevingen. Ook voor online vergaderingen zijn de nearphones ideaal, omdat gebruikers dankzij het open ontwerp gemakkelijk tegelijkertijd gesprekken in hun omgeving kunnen horen. Twee microfoons aan elke kant, ruisonderdrukking voor gesprekken en een handige mute-functie met één knop garanderen een goede gesprekskwaliteit. Indien nodig is het ook mogelijk om alleen de rechter of linker telefoon te gebruiken of om via multipoint verbinding te maken met twee apparaten tegelijk.

Er is een bijzonder lage latentiemodus beschikbaar voor het lipgesynchroniseerd afspelen van video's en soepel gamen, en een groot aantal instellingen kunnen worden aangepast met de bijbehorende mobiele app. De nieuw ontworpen oplaadbox, die aanzienlijk compacter is dan het vorige model, biedt tot 38 uur muziekplezier bij een volledige lading, terwijl de oortelefoons zelf een batterijduur hebben van maximaal 9,5 uur voordat ze moeten worden opgeladen.

En zodat regen, spatwater en zweet de Nearphones niet kunnen schaden, voldoen ze aan beschermingsklasse IPX4. De nieuwe JVC HA-NP50T Nearphones zijn nu verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, saliegren en zandbeige voor een prijs van 130 euro.


EDITORS' CHOICE