NIEUWSMagnat

Magnat lanceert tweeweg monitorluidprekers Signature Edelstein

De Duitse audiofabrikant Magnat heeft een nieuwe tweeweg monitorluidspreker gelanceerd genaamd Signature Edelstein. De nieuwe Signature Edelstein komt in een zwarte en witte uitvoering en heeft afneembare frontjes. We hebben nog geen leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

Magnat Signature Edelstein: passieve tweeweg luidspreker

De Signature Edelstein van het Duitse Magnat heeft een strakke behuizing zonder tierelantijntjes. Volgens de ontwerpers zijn ze gemaakt om in elk eigentijds interieur te passen en tegelijkertijd wat “uitstekende prestaties over het hele audiospectrum” te leveren.

De Signature Edelstein is een tweeweg luidspreker met een tweeter met een stoffen membraan van 30 millimeter met een extra brede surround (de “Spherical Wave-Guide” genoemd) die speciaal is ontworpen om hoge frequenties effectiever te verspreiden en verkleurende te minimaliseren. De middentoner/woofer met een diameter van 110 millimeter is volgens Magnat “een meesterwerk in vervormingsvrije audioweergave” dankzij de het gelaagde 3L Sandwich Diafragma en de constructie, bestaande uit lagen keramiek, magnesium en aluminium.

De behuizing van de Signature Edelstein is gemaakt van MDF-kast met een frontplaat van geborsteld massief aluminium. Aan de achterkant is een baspoort gesitueerd. De koper kan kiezen tussen de afwerkingen zijdemat zwart of satijnwit. Elke luidspreker heeft een dubbellaagse basisplaat van acrylglas en massief aluminium die trillingen verder helpt te minimaliseren, en afneembare roosters zijn meegeleverd om de voorpanelen te beschermen. De luidsprekeraansluitingen zijn gemaakt van gefreesd aluminium met goudkleurige vergulde connectoren.

We weten nog niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Ter indicatie van de prijs, op een Duitse website zien wij een prijs van net geen 1.000 euro per paar staan.

Magnat Signature Edelstein: technische specificaties 

  • Driver hoge tonen: 30 millimeter
  • Driver lage tonen en middentonen: 110 millimeter
  • Frequentiebereik: 34 Hz  tot 50 kHz
  • Cross-overfrequentie 2,4 kHz
  • Gevoeligheid (2,8 Volt / 1 meter): 90 dB
  • Impedantie: tussen 4 en 8 Ohm
  • Aanbevolen versterkervermogen: groter dan 30 Watt
  • Afmetingen (B x D x H):  13,5 x  24,6 x  23,2 centimeter
  • Gewicht: 5 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE