NIEUWSMagnat

De Signature 999 is de nieuwe vlaggenschipluidspreker van Magnat

De Duitse audiofabriant Magnat heeft de Signature 999 gelanceerd, een 4,5 weg vloerstaande luidspreker die meteen het vlaggenschip is van de vloot van luidsprekers van Magnat. De Signature 999 heeft twee woofers en een middentoner, maar het meest opvallend is de tweeter-bezetting die bestaat uit drie stuks in een d’Appolito-opstelling.

Magnat Signature 999: 4,5-weg vloerstaande basreflex luidspreker

De nieuwe vloerstaande Signature 999 meet 335 x 1.225 x 420 millimeter (incl. voetjes) en hij weegt 37,5 kilogram. Voorts heeft de Signatue 999 een hoge gevoeligheid van 93 dB en de gebruiker hoeft dus geen zware versterker aan te sluiten. Een vesterker vanaf 30 Watt volstaat volgens de gegevens van de fabrikant.

In totaal heeft de Signature 999 zes drivers aan boord. Twee woofers met een diameter van 20 centimeter aan de onderkant worden bijgestaan door een middentoner van 17 centimeter aan de bovenkant van de kast. De tweeter-bezetting is misschien wel het meest opvallende kenmerk aan de Magnat Signature 999. Een drietal tweeters zijn gemonteerd in een apart schot in de frontplaat tussen de woofers en de middentoner in een d'Appolito-opstelling. In het midden bevindt zich een tweeter met een diameter van 20 millimeter met daarboven en onder een 30 millimeter tweeter met gelineariseerde drivers en brede surrounds. Het bovenste -6 dB-punt ligt volgens Magnat op 42 kHz en het onderste op 31 Hz. De cross-over frquenteis liggen op 320 Hz, 2.2 kHz, 12. kHz en 16 kHz.

Het cross-overfilter  van de Signature 999 is volgens de makers voorzien van de beste componenten en de dikke interne bekabeling is gemaakt van zuurstofvrij koper (OFC-N4).

De behuizing van de Signature 999 is gemaakt van meervoudig verstevigd MDF en aan de achterkant bevinden zich twee basreflex poorten. Het meegeleverde afdekfrontje is magnetisch bevestigd en de gebruiker heeft de keus om de Signature op metalen voetjes (spikes) of siliconen voetjes te zetten.

Magnat Signature 999: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar ter indicatie kunnen we melden dat we de Magnat Signature 999 voor net geen 5.000 euro per paar op een Duitse website hebben zien staan.

MERK

EDITORS' CHOICE