Het in Brooklyn (New York) gevestigde Grado Labs heeft het Prestige Red3 draaitafelelement uitgebracht. Grado Labs assembleert zijn elementen met de hand en gebruikt o.a. koperdraad met een zeer hoge zuiverheid.
Grado Labs Prestige Red3
De Amerikaanse fabrikant Grado Labs bestaat sinds 1953 en maakt hoofdtelefoons en draaitafelelementen. Het nieuwste element is de Prestige Red3 die is voorzien van een vierdelige OTL-cantilever met een Grado-specifieke diamant gemonteerd op een koperen bus.
Volgens Grado zou hun OTL-technologie (geoptimaliseerde transmissielijn) “een ideale signaaloverdracht bieden van het oppervlak van de LP naar de generator van het systeem.” Deze technologie, zo vervolgt Grado, “verwerpt ongewenste resonanties en vermindert vervorming, waardoor de fundamentele en harmonische frequenties van de muziek behouden blijven. Dit helpt ook om het geluid dat door het motorsysteem in de cartridge wordt gegenereerd, tot een minimum te beperken.”
De Prestige Red3-cartridges worden met de hand geassembleerd door Grado in Brooklyn. De spoelwikkelingstechnieken maken gebruik van koperdraad met ultrahoge zuiverheid, iets dat werd aangescherpt tijdens de ontwikkeling van de Lineage-serie van het bedrijf. Er wordt door de ontwerpers gezegd dat dit de elektrische circuits in staat stelt om “unisono te bereiken” tussen de vier spoelen in elke cartridge, waardoor een “precieze balans tussen kanalen en nauwkeurig stereobeeld mogelijk is.” Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 55 kHz. De kanaalscheiding bij 1 kHz is 30 dB.
Verder heeft de Prestige Red3 een dubbel magneetsysteem dat de balans tussen het linker- en rechterkanaal zou moeten optimaliseren. Het gepatenteerde Flux-Bridger-ontwerp stelt “de Prestige Red3 in staat een van de laagst effectieve systemen voor het genereren van bewegende massa te hebben, terwijl er over het volledige frequentiebereik een uitstekende balans wordt gecreëerd.”
We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar we zien de Grado Labs Prestige Red3 op verschillende Nederlandstalige websites staan met een prijs variërend tussen 155 euro en 199 euro.