Audio-Technica ATH-AWKG: gesloten over-ear hoofdtelefoon met oorschelpen van Kurogaki-hout

De Japanse audiofabrikant Audio-Technica heeft een nieuwe gesloten over-ear hoofdtelefoon genaamd ATH-AWKG gelanceerd die oorschelpen heeft die gemaakt zijn van Kurogaki-hout. De ATH-AWKG is met de hand geassembleerd in Tokio.

Audio-Technica ATH-AWKG: Japans vakmanschap en moderne techniek

Kurogaki-hout is een houtsoort met unieke fysieke eigenschappen die een uitzonderlijke geluidskwaliteit combineert met een uniek en opvallend ontwerp. Kurogaki is een geliefde houtsoort bij Japanse ambachtslui. Dit hout wordt gekenmerkt door zwarte inktachtige patronen en is afkomstig van de persimmonboom. Het staat symbool voor het mysterie van de natuur. Alleen het hout van bomen die meer dan honderd jaar oud zijn, vertoont dit unieke fenomeen. Bovendien heeft deze houtsoort in Japan een zeer exclusieve reputatie, vanwege de kennis en knowhow die is vereist om het te drogen. Het hout wordt al eeuwenlang bewonderd door edelen en geleerden vanwege zijn mysterieuze, zenboeddhistisch aandoende patronen, waarvan de oorzaak tot op heden niet is achterhaald.

De ATH-AWKG is met de hand gelakt door ervaren ambachtslui. Hierdoor wordt de natuurlijke schoonheid van de houtnerf benadrukt, een schoonheid die met de jaren alleen maar groter wordt.  De gestikte ergonomische oorkussens en hoofdband van de ATH-AWKG zijn gemaakt van glad en zeer duurzaam schapenleder, voor langdurig comfort. Daarnaast is de beugel van de hoofdtelefoon gemaakt van magnesiumlegering en geplaatst onder een hoek, voor een ideale pasvorm. De hoofdtelefoon wordt gekenmerkt door de superieure audioprestaties van Audio-Technica en is uitgerust met exclusieve drivers van 53?mm met zeer efficiënte Duitse permendurmagneten, die uitzonderlijk nauwkeurige audio combineren met een uitgestrekt klankveld. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 45 kHz.

Elke driver heeft daarenboven een lichte en duurzame titanium flens en spreekspoel van 6N-OFC, voor een optimale signaaloverdracht. Tot slot garandeert het Double Air Damping System een snelle en nauwkeurige basrespons. En als finishing touch wordt de nieuwe koptelefoon geleverd in een prachtig ontworpen opbergdoos, versierd met Kurogaki-hout.

Twee afneembare kabels van drie meter met A2DC (Audio Designed Detachable Coaxial)-connectoren aan de hoofdtelefoon worden meegeleverd, de ene met een vergulde stereostekker van 6,3 mm en een andere met een 4-pins XLR-M gebalanceerde connector.

De hoofdtelefoonkabels zijn gemaakt van hoogwaardig textiel dat voorkomt dat de kabels in de knoop raken.

De ATH-AWKG is volgens het Nederlandse persbericht vanaf vandaag verkrijgbaar, maar de prijs voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE