NIEUWSiFi

iFi Audio Go Bar Kensei: draagbare DA-converter en hoofdtelefoonversterker

Het Britse iFi Audio heeft de Go Bar Kensei aangekondigd, een compacte DA-converter en hoofdtelefoonversterker met twee uitgangen die in een jaszak of handtas past. De Go Bar Kensei heeft als eerste de K2HD-technologie aan boord die afkomstig is van de JVCKenwood-groep.

iFi Audio Go Bar Kensei

De originele Go Bar van iFi Audio werd in mei 2022 gelanceerd. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, heeft de Go Bar Kensei een vleugje Japans kunstenaarschap over zich heen gekregen. Bovendien werkt iFi Audio samen met JVC (als onderdeel van de JVCKenwood-groep) om de eerste te zijn die zijn K2HD-technologie in de geheel nieuwe DAC implementeert.

De nieuwste versie van zijn K2 Technology genaamd K2HD herstelt naar eigen zeggen de muziek naar dezelfde kwaliteit als de originele master. De korte verklaring is dat het ernaar streeft om de rijke, natuurlijke harmonischen die verloren zijn gegaan tijdens de digitalisering terug te halen met behulp van een geavanceerde verwerkingstechniek die is verfijnd door de geluidstechnici van JVC. Door audiobestanden op te schalen naar 24-bit/192 kHz met behulp van zorgvuldig samengestelde parameters en de geavanceerde hoogfrequente uitbreiding van K2HD, is deze techniek in staat om die verloren boventonen te herstellen om audiokwaliteit te leveren die dicht bij de originele master ligt, aldus de toelichting van iFi Audio.

Voor het overige lijkt de Go Bar Kensei niet te veel af te wijken van zijn voorganger. Er is een vergelijkbare reeks van vier digitale filters (Bit-Perfect, GTO, Standard en Minimum Phase). Er zijn ook dezelfde XBass+ en XSpace analoge verwerkingsmodi voor een “ruim geluidsveld”, plus iEMatch en Turbo om de powertuning indien nodig een duwtje in de rug te geven in de richting van hooggevoelige of juist ongevoelige en daarom hongerige hoofdtelefoons. De Go Bar Kensei beschikt over een verbeterde voeding en daarom de mogelijkheid om tot 477 mWatt continu vermogen te leveren. Voorts is er verfijnde klok met ultralage jitter voor een breder geluidsbeeld met “meer details en een robuustere bas om de meest kieskeurige audiofielen te sussen”.

Het hart van de DA-converter is een 32-bit Cirrus Logic DAC-chip en een 16-core XMOS Cortex-microcontroller. Verder is er iFi's eigen Global Master Timing (GMT) precisiekloksysteem als onderdeel van de unieke 'digitale engine' die 384 kHz ondersteunt alsmede DSD256 en MQA. iFi's 'S-Balanced'-technologie is ontworpen om ruis en overspraak met 50% te verminderen.

Digitaal muzieksignaal komt binnen via een USB-C-ingang en analoog muzieksignaal komt naar buiten via een tweetal hoofdtelefoonuitgangen. De ene is een gebalanceerde 4,4 mm jackplug aansluiting en de andere is een 3,5 mm aansluiting.

In overeenstemming met het oosterse thema is de Kensei vervaardigd uit Japans roestvrij staal, blijkbaar geïnspireerd door “het vakmanschap van het legendarische mes van Kensei”. De iFi Go Bar Kensei wordt geleverd in een passende stijlvolle met de hand gegraveerde doos.

De iFi Audio Go Bar Kensei is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 449 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE