NIEUWSSkyAnalog

Skyanalog lanceert nieuwe MC-elementen met Yan-ophangsysteem

De Chinese elementbouwer Skyanalog heeft een nieuw ophangsysteem voor MC-elementen ontwikkeld. Alle MC-elementen van Skyanalog zijn op het instapmodel na voorzien van het Yan ophangsysteem.

Skyanalog: Yan ophangsysteem

Bij MC-elementen is het ophangsysteem een heel belangrijk onderdeel, dat in essentie wordt bepaald door de interactie tussen de veer en de rubberen ring die samen de cantilever in positie houden. Nieuw ontwikkeld veermateriaal met geoptimaliseerde elasticiteit i.c.m. een innovatieve samenstelling van de rubberen ring zorgt voor nauwkeuriger hoogfrequente tracking en meer stijfheid waardoor er minder informatie verloren gaat. De verfijnde materiaaleigenschappen zorgen, zelfs met een ongekend lage naaldkracht van gemiddeld 1.35 gram, voor een uitstekende tracking.

Alle nieuwe Skyanalog MC Cartridges, op het basismodel de P-1M na, zijn voorzien van het Yan system.

De voordelen van het Yan System zijn als volgt op te sommen:

  • Maximale informatie en minimale vervorming.
  • Uitzonderlijk groot dynamisch bereik en een superieur 3D-geluidsbeeld.
  • Verbeterde transiënt respons en helderheid.
  • Ondanks enorm detailrijke weergave behoudt het Yan System een neutraal-warm geluidsprofiel.

 

Skyanalog P-1Green

De P-1Green heeft het geavanceerde Yan System en heeft hetzelfde open ontwerp als dat van zijn alom gewaardeerde voorganger, de P-1. De motor is afgeleid van de P-2. Met zijn vierkante ijzeren spoel, een cantilever van boron en een Elliptical Stylus geproduceerd in Japan, is de P-1Green met een prijs van slechts 599 euro hèt ultieme High-End MC-element tot 1.000 euro retail.

Skyanalog G-1 MKII, G-2 MKII en G-3 MKII

De MKII versies zijn voorzien van het Yan System. De prijzen zijn ongewijzigd, waardoor de prijs/kwaliteitsverhouding nóg beter is geworden.

Skyanalog: Reference

Ook de nieuwe versie van de REF is voorzien van het Yan System. De prijs is ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger, zodat ook hier de prijs/kwaliteitsverhouding nóg beter is geworden.

Skyanalog 25th Anniversary Edition

De Diamond 25th met Diamond Cantilever is het toonbeeld van een MC-element met prestaties die tot het absolute topniveau behoren. Het uiterst correcte fasegedrag maakt een waanzinnige plaatsing van instrumenten en zang mogelijk. De vlakke frequentierespons zorgt voor een super detailrijke en toch neutrale weergave, dit dankzij de unieke combinatie van een Micro-Ridge-Stylus, een Diamond cantilever en het Yan System in een uiterst stijve behuizing.

De integratie van het Yan System met de diamanten cantilever zet een nieuwe maatstaf op het gebied van geluidsreproductie: De synergie tussen de Diamond Sylus en de Diamond Cantilever zorgt voor een ongeëvenaarde stijfheid, waardoor signaalverlies van de groeven naar de motor verleden tijd is.

Verbeterde warmteafvoer: De thermische geleidbaarheid van diamant overtreft ver die van boron, ruby of sapphire. Dit betekent dat de diamantcombinatie de warmte, die wordt gegenereerd tijdens het spelen, efficiënter afvoert. Dit komt de levensduur van vinylplaten ten goede.

De Diamond 25th is niet alleen een reusachtige sprong voorwaarts in de analoge weergave; het is de toewijding van Skyanalog om schitterende vinylopnamen te ontsluiten voor audiofielen over de hele wereld.

Meer weten? Kijk dan op de website van Skyanalog of de website van importeur City Audio Trade.

MERK

EDITORS' CHOICE