NIEUWSVoxativ

Voxativ Andagio: nieuwe vloerstaande luidspreker met originele techniek, te zien op HEM

De in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigde audiofabrikant Voxativ neemt zijn nieuwste luidspreker genaamd Andagio mee naar de komende High End audiobeurs in München. Voxativ heeft de passende buizenversterker T805 SET ontwikkeld en die wordt natuurlijk ook meegenomen. 

Voxativ op High End München

Deze week lanceert het in Berlijn gevestigde Voxativ van full-range luidsprekers en op maat gemaakte elektronica de vloerstaande luidspreker Andagio, het nieuwste hoorngeladen model dat zorgvuldig is geoptimaliseerd voor hun exclusieve assortiment van veldspoeldrivers. Andagio is een visionaire herinterpretatie van de kernelementen die Voxativ’s eerdere model Ampeggio Due. De iconische exotische zijwaarts geladen hoorn in de Due, bekend om zijn vermogen om tot een diepte 25 Hz te reiken, is op slimme wijze opnieuw geconfigureerd aan de achterkant van Andagio, waardoor een ontwerp ontstaat dat niet alleen dieper van vorm is, maar ook beter aanpasbaar is aan kamers met een beperkte breedte.

Zoals alle Voxativ-producten integreert Andagio precisietechniek met gevoelvol vakmanschap en een naar eigen zeggen “meedogenloze minachting voor het gewone”. Dit model begint bij 32.900 dollar wanneer het is uitgerust met de AC-X-veldspoeldriver met papierconus en biedt ook configuraties met een hogere resolutie, zoals de AC-X2 met houten conus kegel voor 36.900 dollar.

Let op, deze Duitse fabrikant noteert zijn prijzen in dollars. De prijzen is euro’s zijn nog niet bekend gemaakt, maar belangstellenden moeten rekening houden met wisselkoersschommelingen en andere variabelen die de prijzen beïnvloeden, zoals het lokale BTW-tarief.

Voor de veeleisende audiofiel die ultieme finesse en dynamiek eist, kan de Andagio worden uitgerust met 's werelds eerste en enige hybride veldspoeldriver, de AC-XHB, voor een prijs van 69.900 dollar. Deze innovatieve driver is ongeëvenaard en combineert een neodymium-magneetring om passief magnetisme te induceren met een veldspoel en voeding die hem elektromagnetisch maken. De AC-XHB is voorzien van een houten conus gemaakt van tonholz, een vereerd materiaal dat traditioneel wordt gebruikt bij de vioolbouw, en wordt aangevuld met een soepele geitenleren rand.

Opmerkelijk genoeg bereikt de AC-XHB een magnetische kracht van 24K Gauss binnen een opening van 10 mm en heeft daarmee de krachtigste magneetmotor ooit ontwikkeld. Deze formidabele techniek verbetert de sonische prestaties door nauwkeurige magnetische veldcontrole en zorgt voor uitzonderlijke lineairiteit en minimale vervorming. Het resultaat is een geluid van ongeëvenaarde helderheid en gedetailleerde expressie, waardoor elke nuance van de muziek tot leven komt.

Elke configuratie wordt standaard geleverd met de N1 lineaire voeding, ontworpen om een zuivere 12V DC-spanning te leveren. Voxativ biedt ook drie andere verbeterde voedingen die meer controle en verfijning bieden: een versie op batterijen, een super-cap-versie en, op het hoogste niveau, een op buizen gebaseerde configuratie.

Ter ere van 's werelds grootste internationale high-end audioshow in München presenteert Voxativ de Andagio, uitgerust met de AC-XHB en aangedreven door de verbeterde Voxativ N2-batterijvoeding (die 12.900 dollar kost. Dit model beschikt over een cel van autokwaliteit die een gestabiliseerde 12 Volt gedurende maximaal acht uur kan geven en bovendien automatisch wordt opgeladen tijdens gebruik.

Voxative T805 SET: klasse A buizenvesterker

Het hele systeem wordt aangedreven door de Voxativ T805 SET geïntegreerde versterker (prijskaartje 34.900 dollar), met 805 buizen in een puur klasse A ontwerp met een drivertrap voorzien van buizen van het type KT66 en een ECC83-ingangstrap. De T805 heeft een gewicht van 55 kilogram en is geanodiseerd in Berlijns zwart en uit één enkel aluminium blok van 68 kilogram gesneden.

Oprichter en hoofdingenieur van Voxativ Inés Adler Dipl.-Ing zal aanwezig zijn met haar team uit Berlijn en de VS om deze baanbrekende producten te introduceren naast tijdloze modellen zoals het modulaire 9.88-systeem en de herboren Ampeggio. Lees ook onze recensie over de Voxativ Ampeggio 2023.

Nieuwsgierig geworden, Bezoek dan de stand van Voxative in Atrium 4.2, Suite E206.

MERK

EDITORS' CHOICE