NIEUWSSonos

Sonos lanceert draadloze over-ear ANC hoofdtelefoon Ace

Het Amerikaanse Sonos heeft zijn eerste hoofdtelefoon gelanceerd en het is een over-ear model genaamd Ace. De Ace is leverbaar in een witte en zwarte uitvoering en krijgt muzieksignaal aangeleverd via Bluetooth of via de meegeleverde USB-C kabel die ook wordt gebruikt om de hoofdtelefoon op te laden.

Sonos Ace: draadloze noise cancelling hoofdtelefoon

Sonos heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn allereerste hoofdtelefoon, genaamd Sonos Ace. Volgens de fabrikant is de nieuwe Ace een premium draadloze over-ear hoofdtelefoon die een verliesvrije verbinding biedt via aptX Lossless, actieve ruisonderdrukking (ANC) en een Aware-modus en een thuisbioscoopervaring die mogelijk is met behulp van de nieuwe TrueCinema-technologie van Sonos.

De oorschelpen van de Sonos Ace zijn voorzien van drivers met een diameter van 40 millimeter. Acht microfoons regelen de noise cancelling en het voeren van telefoongesprekken. Wie omgevingsgeluid wil meekrijgen kan de Aware-modus inschakelen.

De Sonos Ace biedt de mogelijkheid om te genieten van een surround sound-thuisbioscoopervaring. Wissel de tv-audio direct om van een compatibele Sonos-soundbar naar Sonos Ace met slechts één tik op de knop. Ruimtelijke audio met Dolby Atmos omhult de drager volgens de fabrikant met geluid vanuit alle richtingen en dynamische head-tracking houdt je gecentreerd in de actie, zelfs als je een deken moet pakken of naar de snackschaal moet reiken. Later dit jaar brengt de geheel nieuwe TrueCinema-technologie van Sonos de luisterruimte nauwkeurig in kaart en levert vervolgens een compleet surround sound-systeem op voor een luisterervaring die volgens de ontwerpers zo realistisch is dat de drager vergeet dat hij een hoofdtelefoon draagt.

De opgegeven accucapaciteit is 1.060 mAh en dat geeft een speelduur van circa dertig uur. Met de snellaadfunctie kan in drie minuten drie uur speeltijd worden gekregen. Opladen gaat met de meegeleverde USB-C kabel. De Sonos Ace heeft geen jackplug-aansluiting.

De Sonos Ace is gemaakt van hoogwaardige lichtgewicht materialen voor een luchtige pasvorm. Het zachte interieur van traagschuim is omwikkeld met veganistisch leer, terwijl een op maat gemaakte hoofdband en oorschelpen die het scharnier verbergen, de perfecte akoestische afdichting creëren zonder dat er haren in blijven haken. Als je klaar bent met luisteren, berg je de Sonos Ace moeiteloos op dankzij het plat opvouwbare ontwerp dat precies in het lichtgewicht reisetui past. De hoofdtelefoon is volgens opgave van de fabrikant voorzien van vervangbare oorkussens, circulaire materialen waardoor 17% minder nieuw plastic is gebruikt en een reisetui van 75% gerecycled vilt gemaakt van plastic flessen. De Sonos detecteert het al dan niet dragen van de om de energie-efficiëntie te verhogen en pauzeert je muziek wanneer je de Sonos Ace van het hoofd haalt, waardoor de noodzaak voor opladen tot een minimum wordt beperkt.

De Sonos Ace weegt 312 gram en meet 191 x 160 x 85 millimeter (H x B x D).

Sonos Ace: prijs en leveringsinformatie

De Sonos Ace is nu wel aangekondigd, maar de wereldwijde verkoop start op 5 juni 2024. De Sonos Ace is straks verkrijgbaar in een zwarte en een zacht witte kleur voor net geen 500 euro.


EDITORS' CHOICE