NIEUWSFiio

FiiO SR11: compacte en betaalbare netwerkspeler

De SR11 van het Chinese audiomerk FiiO is een krachtige maar compacte netwerkspeler met een uitgebreid functiepakker. Hij is binnen afzienbare tijd zelfs Roon Ready en dat is in dit prijssegment niet gebruikelijk. Een DA-converter is niet ingebouwd, maar natuurlijk heeft FiiO bedacht dat de SR11 heel goed past bij de K11 en dat is een DA-converter tevens hoofdtelefoonversterker.

FiiO SR11

De FiiO SR11 biedt ondersteuning voor AirPlay en volgens FiiO wordt gewerkt aan Roon Ready certificering. Hij heeft ondersteuning voor dual-band WiFi maar kan ook met een UTP-kabel worden aangesloten. De Cirrus Logic CS43198 DAC chipset ondersteunt de verwerking van PCM muzieksignaal tot een resolutie van 32-bit/768kHz en DSD tot DSD256.

Digitaal muzieksignaal komt naar buiten via een optische ingang en een coaxiale cinch-uitgang. De USB-A en USB-C aansluitingen kunnen worden gebruikt voor aansluiting van opslagmedia. De gebruiker kan ook via AirPlay streamingdiensten TIDAL, Spotify, Apple Music en Amazon Music gebruiken.

De SR11 heeft een LCD-scherm en een behuizing van aluminium. Alle nodige kabels en een IR-afstandsbediening worden meegeleverd. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en een zwarte uitvoering. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE