NIEUWSHans Audio

QLN luisterfeest bij Hans Audio

De in Hoorn gevestigde audiodealer Hans Audio heeft de luidsprekers van de Zweedse fabrikant QLN luisterklaar in de winkel staan. QLN is nog wat onbekend in Nederland, maar het bedrijf bestaat al sinds 1977. Wie een keer wil kennismaken met de luidsprekers van QLN is van harte welkom bij Hans Audio.

QLN bij Hans Audio

Onbekend maakt onbemind zegt het spreekwoord, maar dat lijkt in het geval van QLN alleen te gelden in ons kikkerlandje. Beminnen van deze fantastische luidsprekers van het Zweedse QLN is echter geen grote moeite. Vanaf de eerste aflevering van twee sets QLN bij Hans Audio viel meteen op hoe goed ze echt zijn. De kennismaking was met monitormodel Prestige 1 en vloerstaander Prestige 3.

Het bedrijf QLN: luidsprekers sinds 1977

Een korte kijk op het bedrijf leert ons dat de initiatiefnemer Mats Andersen het bedrijf is begonnen in 1977 en vooral qua verkoop georiënteerd was in Europa. In 2003 is het bedrijf verkocht om vervolgens in 2013 weer terug te gaan naar Mats als eigenaar. In die tussentijd heeft Mats zich verder verdiept in de bouw en techniek van luidsprekers. Toen hij het overnam in 2013 was zijn drijfveer vooral zeer hoogstaande kwaliteit luidsprekers fabriceren voor een betaalbare prijs.

Het hedendaagse portfolio bestaat uit de volgende modellen.

QLN Prestige One

De instap is de Prestige One, een tweeweg monitorluidspreker. Het ontwerp van de Prestige One is afgeleid van het Signature model wat QLN al heel wat jaren met succes vervaardigd. Voor de Prestige One is opnieuw gekeken naar het kastontwerp, de plaatsing van de tweeter en woofer in de kast en het type dempingmateriaal. De uitdagingen voor de One zijn voor het reduceren van vervorming, vergroten van de aanwezigheid in de vorm van timing, timbre, detaillering en micro/macro dynamiek. Dit ongeacht hoe groots of het klein de muziek op dat moment is.

Het resultaat van al deze nieuwe ontwikkelingen is een compromisloze luidspreker die elke detail in de muziek weergeeft en dit doet zonder vervorming. De luisteraar wordt uitgenodigd om eindeloos naar de muziek luisteren. Dit kan van jazz, klassiek tot pop en elektronische muziek. De QLN Prestige One is in staat om met elke muziekgenre te verbazen.

QLN Prestige Three

De QLN Prestige Three is een mooie slanke vloerstaander van net geen meter hoog (zonder voetjes). De Three is een klassiek tweeweg luidsprekerontwerp dat ruim veertig jaar lang is doorontwikkeld. De QLN luidsprekers kenmerken zich door een piramide ontwerp. De afgelopen jaren is hard gewerkt om de luidspreker een ideale balans te vinden tussen vorm, functie en niet te vergeten prestaties. Elk onderdeel in de luidspreker is onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat de luisteraar de beste muzikale weergave krijgt. Het resultaat is dat de QLN Prestige Three een relatief compacte vloerstaander is die een groots geluidsbeeld kan neerzetten waarbij verfijning, perfecte plaatsing en uiterst gecontroleerde laagweergave centraal staan.

Lees ook onze recensie over de QLN Prestige Three.

QLN Prestige Five

De vloerstaande QLN Prestige Five is niet alleen groter maar ook volledig anders opgebouwd. De drivers komen van driverbouwer ScanSpeak, een bedrijf dat bijna de buurman is van QLN. Voor het cross-over is gekozen voor hoogwaardige onderdelen met folie condensatoren die medeverantwoordelijk zijn voor een zeer hoge impedantie stabiliteit.

De Prestige Five is opgebouwd als 2,5-weg systeem, d.w.z. tot 250 Hz hebben de grote woofer en de midlaag dezelfde functie waarna de middentoner het overneemt tot 3,5 kHz vanaf waar de tweeter van enorm hoge kwaliteit mee gaat doen.

Het resultaat is een luidspreker die vooral muziek weergeeft met een “romantisch” karakter en waarbij je uren kan luisteren zonder verlies aan details en waarbij geen vermoeidheid zal optreden.

QLN Signature

De Signature is het échte prestige model en uithangbord van onderwerper Mats. Hierbij is volgens Hans Audio echt alles uit de kast gehaald om een werkelijk fantastische luidspreker te maken.

Los van elkaar is overal rekening mee gehouden. De QLN Signature heeft een zeer sterke kast met asymmetrische wanden om staande golven tegen te gaan. De drivers zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. De cross-over is met de hand gesoldeerd en voorzien van de allerbeste onderdelen verkrijgbaar en interne bedrading die bij QLN zelf wordt gemaakt volgens de hoogste standaard.

Lees ook onze recensie over de QLN Signature.

QLN luidsprekers: uitvoeringen

Alle luidsprekers van QLN zijn standaard in matte walnoot uitvoering en tegen meerprijs in hoogglans walnoot of walnoot burl piano uitvoering. De monitoren zijn optioneel met stand verkrijgbaar.

QLN luidsprekers luisteren bij Hans Audio

Bij Hans Audio heeft een belangstellende de mogelijkheid om de Prestige One, Three, Five en Signature naast elkaar te kunnen beluisteren.

Wilt u een van deze prachtige luidsprekers komen beluisteren? Maak dan telefonisch of per e-mail een luisterafspraak bij Hans Audio.

Adres en contactgegevens Hans Audio

Hans Audio
Stationsweg 6-7
1621 HZ Hoorn

 Tel.: 0229 - 756 950
Website: https://www.hansaudio.nl
E-mail: info@hansaudio.nlEDITORS' CHOICE