NIEUWSEsoteric

Esoteric onthult de volledig gebalanceerde phono-versterker Grandioso E1

Het Japanse audiomerk Esoteric heeft aangekondigd om zijn eerste phono-versterker in de Grandioso productlijn aan het publiek te zullen tonen op de komende Tokyo International Audio Show 2024, die vanaf 26 juli drie dagen zal plaatsvinden. De Grandioso E1 bestaat uit twee kasten en de signaalschakelingen zijn volledig gebalanceerd opgebouwd. De levering gaat in de loop van het najaar van 2024 van start.

Esoteric Grandioso E1: non-plus-ultra phono-versterker

De Grandioso T1 van Esoteric is de eerste draaitafel en hij is uitgekomen ter herdenking van het 35-jarig jubileum van de Japanse fabrikant. Technische gezien is de Grandioso T1 een hoogstandje met de ontwikkeling van het innovatieve MagneDrive System. De draaitafel verdient een hoogwaardige phono-versterker en dat is de Grandioso E1. Het vlaggenschipmodel Grandioso E1 is een van een volledig gebalanceerde phono-versterker die is verdeeld over twee kasten. Door de schakelingen voor voeding en besturing te scheiden van de signaalschakelingen, is het mogelijk om het audiosignaal op uiterst zuivere wijze te versterken.

Het aparte voedingsgedeelte heeft vier onafhankelijke interne systemen (rechterkanaal/linkerkanaal/phono-versterker voor optische elementen/stuurcircuit) en is aangesloten op de phono-versterker met behulp van drie speciale DC-kabels (rechterkanaal/phonoversterker met optische elementen/ regelcircuit). Dit gebeurt met de linkerkanaal/phono-versterker met optische cartridge). Door de voedingen in vier onafhankelijke systemen te verdelen, wordt onderlinge interferentie tussen circuits voorkomen, wat de pure en krachtige afspeelmogelijkheden van de E1 ondersteunt.

Natuurlijk kunnen zo ongeveer alle elementen in combinatie met de Grandioso E1 worden gebruikt. de gebruiker kan MC-elementen, MM-elementen en optische elementen gebruiken (bijvoorbeeld de optische elementen van DS Audio).

De Grandioso E1 ondersteunt verschillende egalisatiecurven. Naast de algemene RIAA-curve kun je kiezen uit populaire EQ-curven zoals Columbia, Decca, NAB, Teldec en AES. Door de EQ-parameters individueel aan te passen, kan de gebruiker ook maximaal vier aangepaste curven configureren.

Esoteric Grandioso E1: bufferversterker van hoge kwaliteit

De uitgangsbufferversterker volgt de techniek van de Grandioso C1X. De HCLD (High Current Line Driver) van Esoteric, die beschikt over een ongelooflijk hoge stijgsnelheid van 2.000 V/μs, wordt geïnstalleerd in een parallelle configuratie voor één signaallijn. Door een krachtig en snel signaal naar de voorversterker te sturen, ontvang je een levendig geluid. Het uitgangsniveau kan nauwkeurig worden aangepast aan het gebruikte element.

Naar verwachting zal de levering in de loop van het najaar van 2024 gaan beginnen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE