NIEUWS

UBSound F85: vloerstaande luidspreker met één full-range driver

De Italiaanse luidsprekerfabrikant UBSound heeft de F85 gelanceerd, een vloerstaande luidspreker die handmatig wordt gebouwd. Wat de F85 uniek maakt, is de fullrange driver en de F85 heeft dus geen cross-over aan boord.

UBSound F85

UBSound is een in de Italiaanse stad Milaan gevestigd bedrijf dat is opgericht in 2011 en zich heeft gespecialiseerd in audioproducten. De kernactiviteit van het bedrijf is ontwikkeling en bouw van hoogwaardige handgemaakte premiumluidsprekers. Ontwikkeling en productie vinden plaats in Italië. De fabrikant kondigt de lancering aan van de nieuwe F85 handgemaakte vloerstaande luidspreker om zijn 13e verjaardag te vieren. Deze nieuwe serie vormt een aanvulling op het bestaande productassortiment van het merk en belooft een uitzonderlijke geluidskwaliteit.

De F85 is naar eigen zeggen het resultaat van ongeveer twee jaar onderzoek en ontwikkeling. De ontwikkelaars onderwierpen talloze prototypes aan uitgebreide tests in echovrije, semi-echoïsche en huishoudelijke omgevingen. Deze serie is een voorbeeld van de UBSound-filosofie, die consequent vertrouwt op akoestische natuurlijkheid van luidsprekers zonder cross-overfilters.

CEO Marzio Gasparro is ervan overtuigd dat de UBSound F85 alles in zich heeft om de ambitieuze ontwerpdoelen van UBSound te verwezenlijken: “Misschien hebben we hier de beste full-range luidspreker aller tijden gemaakt, gericht op competente audiofielen die schoonheid waarderen. De F85 is echt Made in Italy en biedt maximale expressie van natuurlijkheid van geluid, zonder elektro-akoestische obstakels, met een direct pad van versterker naar driver. Allemaal kenmerken die wij graag omschrijven als een simpele passie voor perfect geluid en echte Italiaanse klasse.”

De F85 heeft een aanbevolen versterkervermogen tussen 5 Watt en 250 Watt, een nominale impedantie van acht Ohm en een vrij hoge gevoeligheid van 90 dB (2,83 Volt / 1 meter). Het opgegeven frequentiebereik loopt van 26 Hz tot 22 kHz en dat allemaal met één driver, die een diameter heeft van 21 centimeter. UBSound levert een magnetisch te bevestigen beschermingsfrontje mee met een akoestisch transparant ontwerp. Verder heeft de F85 interne geluidsabsorberende materialen gebaseerd op de exclusieve HDNSS-audiotechnologie van UBSound, speciale rubberen gel-koppelvoeten en hoogwaardige interne bekabeling.

Deze handgemaakte luidsprekers zijn afgewerkt in een elegante, reflecterende hoogglansafwerking in modieus zwart, waarbij gebruik is gemaakt van verftechnieken uit de auto-industrie. Deze afwerking overtreft het standaard pianozwart in de audio-industrie, zowel qua gevoel als qua uiterlijk. De afmetingen zijn 93 x 26 x 31 centimeter (H x B x D) en de F85 weegt 25 kilogram. De F85 bereikt zijn maximale geluidskwaliteit na circa 150 uur spelen.

Het F85-model is nu te bestellen en de productietijd bedraagt tien tot twaalf weken. We hebben geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar op een Duitstalige website zagen wij een prijs genoteerd staan van 30.000 euro per paar.

UBsound is opzoek naar vertegenwoordiging in de Benelux en gaat graag het gesprek aan met distributeurs en winkels.


EDITORS' CHOICE