NIEUWS

De oorschelpen van de over-ear hoofdtelefoon DHS-1 van Palma Audio kunnen eenvoudig worden geopend of gesloten

De Spaanse hoofdtelefoonbouwer Palma Audio heeft de over-ear hoofdtelefoon DHS-1 aangekondigd. De DHS-1 is een fraai gebouwde hoofdtelefoon met houten oorschelpen, maar het meest opvallende kenmerk is het feit dat de drager de oorschelpen eenvoudig kan openen of afsluiten.

Palma Audio DHS-1

De afkorting DHS staat voor Dual Headphone System. Normaal gesproken heeft een hoofdtelefoon open oorschelpen of gesloten oorschelpen. Bij de DHS-1 van de Spaanse fabrikant Palma Audio kan de drager zelf kiezen. De oorschelpen van de DHS-1 zijn gemaakt van hoogwaardig sapele hout dat ook wordt gebruikt voor de bouw van muziekinstrumenten. Aan de buitenkant van de oorschelpen is een aluminium rooster geplaatst dat 14 graden gedraaid kan worden om de gaten van de oorschelpen open te laten of hermetisch afgesloten te houden, waardoor de gebruiker de oorschelp kan veranderen tussen open en afgesloten modi met een simpele draai aan het rooster.

Puur op papier is dit een heel slim idee. De voor de hand liggende uitdaging is hoe beide modi te optimaliseren met precies dezelfde kamer in de oorschelp. De ontwerpers van Palma lijken ervan overtuigd dat ze het na drie jaar R&D voor elkaar hebben gekregen. Ze hebben er zelfs een patent op verkregen.

Natuurlijk heeft de rest van de onderdelen van de DHS-1 ook de nodige aandacht gekregen. De drivers hebben een diameter van 50 millimeter en hebben een membraan dat is gemaakt van geperste cellulose met een ultradunne polyamide ophangring. De spreekspoel heeft een diameter van 26 millimeter. Het frequentiebereik is afhankelijk van de stand van het afsluitrooster. In open modus is het opgegeven frequentiebereik 2 Hz tot 35 kHz. In gesloten toestand is dat 10 Hz tot 30 kHz. Ook de gevoeligheid is afhankelijk van de stad van het afsluitrooster. d.w.z. 102 dB/1mW in open modus en 104 dB in afgesloten toestand. De impedantie is 32 Ohm en de DHS-1 weegt 490 gram.

Meegeleverde accessoires zijn kabels met 3,5 millimeter en 6,35 millimeter jackpluggen, een kabel voorzien van een 4,4 millimeter jackplug en een harde draagtas.

Naar verwachting gaat de levering in de loop van september 2024 beginnen voor een prijs van net geen 2.200 euro.


EDITORS' CHOICE