Monitor Audio Climate Series 3G: weerbestendige luidsprekers voor op het terras of in de tuin

De Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft nieuwe weerbestendige luidsprekers aangekondigd. De nieuwe Climate Series 3G-luidsprekers zorgen voor luisterplezier in het zwembad, de tuin of de sportschool. Monitor Audio belooft hifiprestaties in een robuuste behuizing. De levering gaat naar verwachting in september beginnen.

Monitor Audio Climate Series 3G

De derde generatie Climate Series bestaat uit twee modellen, t.w. de Climate Medium (CL2 M) en de Climate Small (CL2 S). Beide modellen zijn geschikt voor gebruik in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, maar ze zijn ook uitstekend te gebruiken in bedrijfsruimten of bijvoorbeeld een sportschool.

Beide modellen hebben de C-CAM zwarte dome tweeter van Monitor Audio aan boord.. Monitor Audio's metalen dome tweeter debuteerde in 1982 en is, uiteraard, door de jaren heen verder verfijnd. Deze nieuwste incarnatie, een verbeterde gouden C-CAM dome gecoat in een diepzwarte afwerking, belooft helderheid, realisme en detail te leveren.

Ondertussen biedt de relatief nieuwe (slechts twee decennia in ontwikkeling) Rigid Surface Technology II (RST II) aandrijfeenheid een zuigerbeweging die volgens de ontwerpers resulteert in totaal realisme en helderheid naast een levensecht geluid. Beide modellen hebben een grote, afgesloten Auxiliary Bass Radiator (ABR) aan de achterkant, die functioneert als een afgesloten poortbuis. Dit ontwerp voorkomt niet alleen binnendringen van de elementen, maar zorgt ook voor een goede wergave van lage tonen. Tot slot gebruikt de cross-over hoogwaardige geleiders en condensatoren om het zuiverste signaal naar elke driver te sturen.

Het grotere model heeft een 165 mm RST II bas-mid driver, terwijl het kleinere model is uitgerust met een 100 mm  RST II bas-mid driver. Beide modellen zijn voorzien van een 25 mm  zwarte C-CAM dome tweeter.

De behuizing is gemaakt van ABS dat is versterkt met glasvezel. De luidsprekers zijn water- en stofdicht volgens de IP66-norm.

De fabrikant heeft voor wandmontage de Quik-Link-beugel ontwikkeld die is gemaakt van gegoten aluminium. Hiermee kunnen de luidsprekers eenvoudig worden geïnstalleerd en gepositioneerd. De luidsprekers kunnen 180 graden draaien, zowel verticaal als horizontaal.

Monitor Audio Climate Series 3G: prijzen en leveringsinformatie

De Monitor Audio Climate Medium (CL2 M) is vanaf september verkrijgbaar in matzwart en matwit en kost 850 euro per paar. De Climate Small (CL2 S) zal voor 700 euro per paar over de toonbank gaan.


EDITORS' CHOICE