Monitor Audio Gold Series 6G: zesde generatie van klassieker en voorzien van nieuwe drivertechnologie

De Britse luidsprekerfabrikant Monitor Audio heeft de Gold Series 6G gelanceerd. De vernieuwde productlijn bestaat uit zes modellen en bouwt voort op meer dan dertig jaar Gold Series-erfenis. De nieuwe serie is de zesde generatie en beschikt over nieuwe conustechnologie, drivers en een compleet nieuw ontwerp. De koper kan kiezen uit drie uitvoeringen.

Monitor Audio Gold Series 6G: Hexagonal Diaphragm Technology

Hexagonal Diaphragm Technology (HDT) is de nieuwe metal cone-technologie van Monitor Audio. Het is gebaseerd op de lessen die zijn geleerd bij het maken van de RDT III-conussen voor het vlaggenschip Hyphn en de daaronder gepositioneerde Platinum Series 3G. HDT voegt een hexagonaal patroon toe aan de Nomex-honingraat en aluminium sandwich en koolstofvezelhuiden van de conus om symmetrische patronen in de conusbreuk te verstoren, wat resulteert in een conus die de frequentie met 10% omhoog verschuift in vergelijking met die van de Silver Series 7G, aldus de uitleg van de fabrikant,

Deze nieuwe technologie wordt in de hele productlijn gebruikt en is te vinden in de nieuwe 3-inch middenfrequentiedriver, de 6-inch bas-middeneenheid en de 6- en 8-inch basdrivers. Uiteraard wordt ook de C-CAM-technologie van het bedrijf toegepast, waardoor de conus sterker wordt gemaakt.

Verdere innovaties worden gepresenteerd via een nieuwe versie van Monitor Audio's MPD III (Micro Pleated Diaphragm) driver afkomstig uit de Hyphn en Platinum Series. Volgensde ontwerpers levert dit nauwkeurige hoge frequenties met meer consistentie, helderheid en nauwkeurigheid, terwijl de cross-overs zijn geoptimaliseerd voor in-room performance.

Monitor Audio voegt ook toe dat de kasten stijver zijn dan ooit en, dankzij een top trim op de 100 en 500 modellen, zit de MPD III hoogfrequente transducer hoger, hetgeen volgens de fabrikant de kastranddiffractie optimaliseert en consistente en nauwkeurige beeldvorming over het frequentiebereik oplevert.

Ten slotte is er een kunstmatige ebbenhouten fineerafwerking toegevoegd aan satijnwit en glanzend zwart. De koper kan dus kiezen uit drie uitvoeringen. De meegeleverde afneembare afdekfrontjes zijn in alle gevallen zwart

De grootste vloerstaander is de Gold 500 6G, terwijl de iets slankere Gold 300 6G is uitgerust met twee kleinere 6-inch basdrivers vergeleken met het 8-inch duo van de 500. Beide zijn uitgerust met 3-inch midrange units.

De Gold 100 6G is een drieweg monitormodel met een 3-inch mid en 8-inch woofer en wordt vergezeld door het Gold 50 6G nog kleinere model met een 6-inch mid/bass driver. Eventueel optioneel de ST-2 Stands verkrijgbaar. Monitor Audio heeft ook een muurhanger gemaakt genaamd Gold On-Wall 6G voor surround doeleinden en een centermodel Gold C250 6G.

De Gold Series 6G is nu verkrijgbaar voor de volgende adviesprijzen:

Monitor Audio Gold 500 6G: 6.500 euro per paar
Monitor Audio Gold 300 6G: 4.750 euro per paar
Monitor Audio Gold 100 6G: 3.500 euro per paar
Monitor Audio Gold 50 6G: 2.000 euro per paar
Monitor Audio Gold C250 6G: 2.000  euro per stuk
Monitor Audio Gold On-Wall 6G: 1.250 euro per stuk
Monitor Audio ST-2 Stands: 675 euro per paar


EDITORS' CHOICE