Pro-Ject Speaker Box 5 E: compacte tweeweg monitorluidspreker

Pro-Ject Audio Systems heeft een nieuwe compacte monitorluidspreker uitgebracht genaamd Speaker Box 5E. Het is de opvolger van de 15 jaar oude Speaker Box 5 en hij zal beschikbaar komen in vier kleuren.

Project-Audio Speaker Box 5E

De Speaker Box 5 van Pro-Ject is volgens de fabrikant al jarenlang de favoriet van bedrijfsoprichter Heinz Lichtenegger en de luidspreker krijgt nu na 15 jaar productie een uitgebreide herziening. De Speaker Box 5 E is betaalbaar en biedt volgens de ontwerpers audiofiele geluidsprestaties en maakt indruk met hoogwaardige componenten die uniek zijn in deze prijsklasse. Hij ontwikkelt zijn sterke punten vooral in kleine ruimtes en levert een indrukwekkend geluid.

De zijden dome-tweeter heeft een diameter van één inch en levert heldere en vloeiende hoge tonen. De woofer met zijn glasvezelconus van vijf inch begeleidt met een nauwkeurige en krachtige basweergave. Het opgegeven frequentiebereik is 68 Hz tot 20 kHz. De afmetingen zijn 265 x 160 x 198 millimeter (H x B x D) en de Speaker Box 5 E weegt 4,04 kilgram. De opgegeven impedantie is vier Ohm. De baspoort van de MDF-behuizing zit aan de achterkant.

De prijs is 349 euro per paar voor de witte, zwarte en rode uitvoering. De walnoothouten uitvoering gaat voor net geen 400 euro over de toonbank. Optioneel is een muurbeugel voor de Speaker Box 5 E beschikbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE