Bang & Olufsen Beoplay H100: vlaggenschip draadloze over-ear hoofdtelefoon

Het Deense elektronica en lifestyle merk Bang & Olufsen heeft de Beoplay H100 aangekondigd. De Beoplay H100 is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van hoofdtelefoons. Volgens de ontwerpers bouwt de nieuwe Bang & Olufsen Beoplay H100 voort op zijn voorganger, de Beoplay H95, en belooft verbeteringen op verschillende vlakken, waaronder geluidskwaliteit, ruisonderdrukking, ontwerp en constructie. De koper kan kiezen uit drie kleuren.

Bang & Olufsen Beoplay H100

De Beoplay H100 van Bang & Olufsen (B&O) is voorzien van op maat gemaakte drivers met een titanium membraan dat een diameter heeft van veertig millimeter. De H100 is geïnspireerd op de Beolab luidsprekers van het merk en streeft er naar zeggen naar om een meeslepende audio-ervaring te leveren die kan wedijveren met high-end luidsprekers. De hoofdtelefoon is voorzien van geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie, die twee keer zo goed presteert als de H95 om aldus de helderheid van het geluid in lawaaiige omgevingen te verbeteren. Ze zijn ook voorzien van een nieuwe EarSense-technologie, die de audio-uitvoer in realtime aanpast aan de unieke vorm van het oor van de luisteraar.

Bang & Olufsen Beoplay H100: modulaire constructie

De Beoplay H100 is ontworpen voor zowel comfort als stijl en heeft een modulaire constructie, waardoor onderdelen zoals de binnenhoofdband, oorkussentjes, batterijen en drivers eenvoudig te vervangen en onderhouden zijn. Dit ontwerp ondersteunt Bang & Olufsen's toewijding aan de levensduur en duurzaamheid van het product met toekomstige software-upgrades die gepland zijn om de hoofdtelefoon technologisch up-to-date te houden.

Bang & Olufsen Beoplay H100: drie kleuropties

De hoofdtelefoon is verkrijgbaar in drie kleuren: Infinite Black, Hourglass Sand en Sunset Apricot. Ze hebben een glazen oppervlak waarin aanraakbediening is verwerkt, nauwkeurige haptische draaiknoppen en tactiele knoppen. Het ontwerp geeft prioriteit aan zowel esthetiek als functionaliteit, met behulp van hoogwaardige materialen zoals lamsleer voor de oorkussens en een gebreid textiel voor de hoofdband, met als doel comfort te garanderen bij langdurig dragen.

Bang & Olufsen Beoplay H100: innovatieve technologie-integratie

Bang & Olufsen heeft de Beoplay H100 uitgerust met functies zoals ondersteuning voor Dolby Atmos en ruimtelijke audio met headtracking voor een natuurlijkere luisterervaring. De hoofdtelefoon is ontworpen om te detecteren wanneer deze wordt gedragen en schakelt automatisch in en uit om de batterijduur te verlengen. De Beoplay H100 heeft een opgegeven batterijduur tot 34 uur, met een snellaadoptie die tot vijf uur afspeeltijd biedt na slechts vijf minuten opladen.

Bang & Olufsen Beoplay H100: Active Noise Cancelling en echte transparantie

Gebruikers kunnen naadloos schakelen tussen verschillende luistermodi, waaronder Active Noise Cancelling (ANC) en TrueTransparency-modus, in welke modusomgevingsgeluiden te horen zijn alsof er geen hoofdtelefoon wordt gedragen. De gebruikersinterface kan via de Bang & Olufsen-app worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren.

Bang & Olufsen Beoplay H100: focus op duurzaamheid

De Beoplay H100 is volgens de fabrikant ontworpen met duurzaamheid in gedachten. B&O heeft cradle-to-cradle-principes in het ontwerp opgenomen en streeft naar officiële certificering in 2025. De modulaire ontwerpbenadering vergemakkelijkt niet alleen reparaties en vervanging van onderdelen, maar zorgt er ook voor dat de hoofdtelefoon in de loop van de tijd kan worden bijgewerkt met nieuwe softwarefuncties.

De toewijding aan duurzaamheid wordt ondersteund door een garantie van vijf jaar die wordt aangeboden via het Beocare-programma van het bedrijf.

Bang & Olufsen Beoplay H100: prijs en leveringsinformatie

De Beoplay H100 gaat voor net geen 1.500 euro over de toonbank.


MERK

EDITORS' CHOICE