NIEUWSSony

Sony MDR-M1: gesloten over-ear hoofdtelefoon voor gebruik in de (thuis)studio

Sinan Kökbugur | 06 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Sony

Sony heeft de opvolger aangekondigd van de gesloten hoofdtelefoon MDR-7506. Dat is nieuws want de MDR-7506 is een populaire over-ear hoofdtelefoon voor professioneel gebruik en hij is al meer dan dertig jaar te koop. Opvolger MDR-M1 belooft een waardige opvolger te zijn en helemaal volgens de huidige normen is de MDR-M1 voorzien van een afneembare kabel.

Sony MDR-M1

De M1-koptelefoon is voorzien van een geheel nieuwe verbeterde driver met een diameter van veertig millimeter die is voorzien van een neodymiummagneet. De opgegeven gevoeligheid is 102 dB/mW en het opgegeven frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 80 kHz. Daarmee wordt de audioband van alle denkbare bronnen ruimschoots gedekt.

De MDR (Micro Dynamic Range) hoofdtelefoonlijn van Sony is niet alleen bedoeld voor gebruikers in een opnamestudio, maar ook iedereen die bezig is met het maken van muziek of geluid bij videofilmjes. De MDR-M1 klinkt neutraal en is comfortabel genoeg om uren te dragen. Muzikanten en studioprofessionals zijn dol op de MDR-hoofdtelefoons van Sony omdat ze nauwkeurig, duurzaam en repareerbaar zijn.

De oorkussens kunnen eenvoudig worden vervangen. Dat geldt ook voor de kabel want die is afneembaar. Het vervangen van de kabel van de MDR-7506 was ook niet zo moeilijk maar er was wel een soldeerbout en een klein beetje technische vaardigheid voor nodig. De MDR-M1 wordt geleverd met twee verschillende verwijderbare kabels: de ene van 1,2 meter lang  voor verbinding met een telefoon of speler, de andere circa 2,3 meter lang voor studiowerk. De kabel wordt daadwerkelijk in de koptelefoon geschroefd voor een veilige verbinding.

Sony zegt zelf het volgende over de MDR-M1: “Ultrabreed afspeelbereik en een gesloten akoestische structuur met hoge geluidsisolatie maken gedetailleerde en nauwkeurige monitoring mogelijk voor een breed scala aan audioproductieworkflows.” De goed gevoerde oorkussens en het lage gewicht van 216 gram (exclusief kabel) zorgen voor comfort de hele dag door voor die marathonopname- en bewerkingssessies. Als referentiekwaliteit bekabelde hoofdtelefoon ondersteunt de MDR-M1 audio met hoge resolutie in alle formaten.

Sony MDR-M1: prijs en leveringsinformatie

De Sony MDR-M1 heeft een adviesprijs van net geen 250 euro en kan al worden besteld. De levering gaat binnenkort beginnen.


EDITORS' CHOICE