Marshall Monitor III ANC: over-ear hoofdtelefoon met lange batterijduur en ANC

Hoofdtelefoonmerk Marshall Headphones heeft de Monitor III ANC gelanceerd, de opvolger van de Monitor II die al bijna vijf jaar op de markt is. De Monitor III beschikt over een vernieuwd ontwerp en heeft volgens de ontwerpers een uitstekende batterijduur. Hij is uitsluitend leverbaar in een zwarte uitvoering.

Marshall Monitor III ANC

De Monitor III ANC is het nieuwe vlaggenschip van Marshall’s vloot van over-ear hoofdtelefoons. Natuurlijk is de Monitor III uitgevoerd in de herkenbare stijl van Marshall. Maar er is volgens de fabrikant meer dan alleen stijl en uiterlijk. Marshall zegt dat hij met de Monitor III ANC bijna alles vanaf de grond af opnieuw heeft ontworpen, inclusief de driverselectie, tuning en oorschelpen voor een geluid dat een gedetailleerd, rijk en breed geluidsbeeld belooft. De ergonomie is ook herzien. Het resultaat is een lager totaalgewicht, een opnieuw ontworpen hoofdband en kussens die naar verluidt “zacht als wolken” zijn, met als doel langdurig draagcomfort te bieden.

“We hebben het akoestische ontwerp volledig herzien om de prestaties op alle fronten te verbeteren: geluid, ANC, transparantie en spraakoproepen,” zegt audio- en akoestiektechnicus Nicolas Pignier Delafontaine. “De Monitor III levert een geluid dat breed, goed uitgebalanceerd, gedetailleerd en aangenaam is. Soundstage Spatial Audio haalt de muziek uit je hoofd en plaatst deze op een virtueel podium om je heen, waardoor je je ondergedompeld voelt en subtiele lagen in je favoriete platen onthult.”

De nieuwe draadloze hoofdtelefoons hebben veel indrukwekkende functies. De Monitor III ANC biedt een opgegeven batterijduur van 100 uur met ANC uitgeschakeld, een cijfer dat daalt tot een nog steeds uitstekende 70 uur wanneer ruisonderdrukking is ingeschakeld.

Naast de batterijduur bieden de nieuwe Marshall-koptelefoons ook volledige active nosie cancelling (ANC) en een transparantiemodus om omgevingsgeluiden door te laten wanneer dat nodig is. Soundstage Spatial Audio zou een podium moeten simuleren en Adaptive Loudness past ondertussen automatisch de klankmatige balans van de muziek aan, afhankelijk van het afspeelniveau en de omgeving, voor een natuurlijkere luisterervaring.

De hoofdtelefoon beschikt over Bluetooth LE Audio en ondersteunt de next-gen Auracast audio-sharing technologie, terwijl de microfoons windruis tijdens ANC-gebruik en spraakoproepen proberen te elimineren. De hoofdtelefoon ondersteunt spraakassistenten en EQ-instellingen kunnen in de app worden aangepast. De nieuwe hoofdtelefoon is gemaakt voor onderweg en heeft een opvouwbaar, robuust ontwerp dat naadloos past in wat Marshall de kleinste draagtas op de markt noemt.

De Marshall Monitor III ANC hoofdtelefoon is uitgevoerd in de kenmerkende zwarte afwerking van het merk en is nu verkrijgbaar voor net geen 350 euro.


EDITORS' CHOICE