NIEUWSSystem Audio

System Audio lanceert Signature-productlijn van luidsprekers voor muziek en/of thuisbioscoop

De Deense luidsprekerfabrikant System Audio heeft Signature-productlijn onthuld. De reeks bestaat uit een vloerstaander, een monitormodel, twee muurhangende modellen en een actieve subwoofer. De behuizingen zijn straks en minimalistisch en de koper kan kiezen uit satijn zwart en wit.

System Audio Signature

De nieuwe productlijn van System Audio mikt volgens de ontwerpers op liefhebbers van een minimalistisch ontwerp dat naadloos in elke thuisomgeving past. De Signature-reeks bestaat uit vijf modellen, t.w. de drieweg vloerstaande Signature 40, tweeweg monitormodel Signature 5, actieve subwoofer Signature 8 en tweeweg muurhangende modellen Signature 6 en de Signature 10.

De vloerstaande Signature 40 heeft een 25 millimeter soft-dome tweeter naast twee woofers en een middentoner die alledrie een diameter hebben van 140 millimeter. Monitormodel Signature 5 heeft een enkele 25 millimeter tweeter en een 140 millimeter driver voor middentonen en lage tonen. De Signature 8 subwoofer heeft 600 Watt versterking aan boord en twee woofers met een diameter van 20 centimeter.

De drivers voor de nieuwe Signature-reeks worden in eigen huis ontwikkeld en hebben volgens de ontwerpers als doel om een perfect gebalanceerd en consistent geluid van model tot model te bereiken. System Audio heeft de nieuwe 25 millimeter soft-dome tweeter speciaal ontworpen voor deze productlijn. De tweeter heeft een laag-massa membraan van geweven vezels en een neodymium magneet die het mogelijk maakt om de tweeter te gebruiken bij een lagere cross-over frequentie. Verder helpt de DXT akoestische golfgeleider van het merk om een uitstekende spreiding te leveren voor kamervullend geluid.

De twee nieuwe 140 millimeter drivers voor middentonen en lage tonen zijn ook op maat gemaakt voor het assortiment en geoptimaliseerd voor de behuizing. De drivers gebruiken een lichtgewicht, vervormingsarme conus gemaakt van glasvezel naast een lange slag motorsysteem dat het membraan 40 procent meer lucht laat verplaatsen dan een traditionele luidspreker van hetzelfde formaat en dat resulteert volgens de fabrikant in diepere, meer gedefinieerde bassen.

System Audio Signature: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe System Audio Signature-serie is nu verkrijgbaar in de afwerkingen wit of zwart satijn voor de volgende adviesprijzen:

Signature 40 vloerstaander: 1.999 euro per paar
Signature 10 muurhanger: 699 euro per stuk
Signature 6 muurhanger: 799 euro per paar
Signature 5 monitormodel: 999 euro per paar
Signature 8 subwoofer: 1.099 euro per stuk


MERK

EDITORS' CHOICE