NIEUWS

Latham Audio zet hoofdtelefoons van Focal in het zonnetje op Noir & Blanc Brussel Hifishow

Importeur Latham Audio is tijdens de derde editie van de Noir & Blanc Brussel Hifishow aanwezig met een selectie van het portfolio van de hoofdtelefoons van het Focal. Alle hoofdtelefoons zullen worden aangestuurd door hoofdtelefoonversterkers van Naim die in klasse A werken.

De Franse fabrikant Focal heeft in eerste instantie een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van luidsprekers voor studio, thuis en auto. Veel van deze technologie heeft zijn weg gevonden naar de hoofdtelefoons van het merk. Een mooi voorbeeld hiervan is de toepassing van beryllium in de drivers van het topmodel vloerstaande luidspreker Utopia. Dit bijzonder sterke, maar uiterst lichte materiaal is perfect voor de membranen van drivers van hoofdtelefoons en geeft een uiterst accurate weergave.

Dit jaar heeft Focal twee nieuwe bedrade modellen toegevoegd aan het portfolio genaamd Azurys en Hadenys. De Azurys is een nieuwe gesloten hoofdtelefoon in prachtige blauwe kleurstelling, de Hadenys is de open variant in chocolade kleurstelling voor respectievelijk 549 en 699 euro. Beide zijn voorzien van de aluminium/magnesium M-dome drivers voor echt hifigeluid. Daarnaast zijn het de meest betaalbare hoofdtelefoons van Focal op dit moment, die desalniettemin worden geleverd met een handige en stevige opbergdoos.

Natuurlijk zullen ook andere modellen van Focal op de beursvloer aanwezig zijn, waaronder de draadloze Bathys hoofdtelefoon. De gesloten Stellia hoofdtelefoon met beryllium drivers en de Clear MG ontbreken uiteraard ook niet. Alle hoofdtelefoons zullen te beluisteren zijn via Naim Uniti Atom headphone eindversterkers of via de Naim NSC 222 streamer-voorversterker, beide uitgevoerd met hoofdtelefoonversterker die werkt in klasse A.

Lees ook onze recensie over de Focal Stellia en onze recensie over de Focal Clear MG.


EDITORS' CHOICE