NIEUWSDirac

Dirac en Peerless gaan samenwerken om kamercorrectie verder uit te rollen

De bedrijven Peerless en Dirac hebben een strategische samenwerking aangekondigd om fabrikanten van audioapparatuur in staat te stellen om efficiënter systemen voor kamercorrectie van wereldklasse te creëren. Dankzij dit partnerschap wordt de bekroonde Dirac Live-oplossing van Dirac geïntegreerd in het Flow DSP-audioontwikkelingsplatform van Peerless. Hierdoor kunnen audiobedrijven hoogwaardige kamercorrectie naadloos en efficiënt integreren in hun productportfolio voor thuisgebruikers en professionele omgevingen zoals opnamestudio’s.

Dirac en Peerless bundelen krachten

Peerless en de Zweedse pionier op het gebied van digitale audio Dirac hebben onlangs een strategisch partnerschap aangekondigd dat belooft de geluidsweergave op de thuis- en professionele audiomarkt te revolutioneren. De samenwerking combineert de expertise van Peerless op het gebied van akoestiek en audiomodules met de uitmuntendheid van Dirac op het gebied van kamercorrectie, zodat fabrikanten het Flow DSP-platform kunnen benutten om Dirac Live naadloos te integreren in hun audioproducten, aldus het persbericht over de nieuwe samenwerking.

De integratie van Dirac's geavanceerde Dirac Live Room Correction software in Peerless Flow DSP, als onderdeel van de uitgebreide X-IN-1-technologiesuite, biedt flexibele systeem-, platform- en softwarelicentiemodellen. Dit stelt audiomerken, technici en productmanagers in staat om Dirac Live Room Correction moeiteloos in hun aanbod op te nemen met behulp van een Peerless-geoptimaliseerd platform in combinatie met de intuïtieve en flexibele Flow Studio DSP-ontwerpsuite. De integratie is momenteel beschikbaar op geselecteerde processorarchitecturen, zoals Cortex-A, en platforms zoals Raspberry Pi en Amlogic A113X2. Het kan echter indien nodig worden uitgebreid naar extra platforms om aan de vereisten van de klant te voldoen.

“De akoestische expertise die Peerless in bijna 100 jaar heeft opgebouwd in het maken van uitstekende transducers, zorgt ervoor dat de drivers zelf een premiumkwaliteit leveren,” aldus Jyri Pakarinen PhD, Software Business Development Director bij Peerless. “Wanneer Flow DSP wordt geïntegreerd in een eindproduct, zoals een soundbar, maakt het de cruciale fijnafstemming mogelijk die nodig is om de beste geluidskwaliteit te behouden wanneer het product de fabriek verlaat. Tot slot garandeert Dirac Live's toonaangevende multi-fase kamercorrectie het best mogelijke geluid in het huis van de eindgebruiker, waarmee de continue keten van audio-uitmuntendheid die onze klanten verdienen, wordt voltooid.”

Dirac Live, nu toegankelijk via het Flow DSP-platform van Peerless, is de toonaangevende oplossing voor kamercorrectie. Het pakt automatisch veelvoorkomende akoestische uitdagingen aan die alle thuis- en professionele audiosystemen hebben, maar hardware alleen kan dat niet – of het kost te veel tijd, expertise of kosten om dat te doen. De oplossing is uniek omdat het zowel de grootte als de fase van het gehele geluidssysteem corrigeert, inclusief de kamer zelf. Dit resulteert in een transparanter, uitgebalanceerd geluid, strakkere bassen, verbeterde staging en meer helderheid.

“De afgelopen jaren heeft Dirac zijn commerciële werk binnen de thuis- en pro-audiomarkten versneld door samenwerkingen met fabrikanten met een hoog volume die zich richten op de reguliere markt,” aldus Fredric Tapper, Dirac's VP van Home & Pro Audio. “Voor dit klantensegment in het bijzonder is time-to-market van cruciaal belang, daarom zijn we een partnerschap aangegaan met Peerless om Dirac Live op te nemen in zijn Flow DSP-platform. Door deze integratie kunnen OEM's van thuis- en pro-audio Dirac Live sneller, naadloos en efficiënter integreren in hun apparaten, wat onze missie zal bevorderen om de voordelen van premium room correction-technologie van de weinigen naar de velen te brengen.”

De integratie van Dirac Live op het Flow DSP-platform versnelt de time-to-market van fabrikanten, verbetert hun efficiëntie in audioontwikkeling en optimaliseert de geluidskwaliteit per dollar. Het partnerschap vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven in hun gezamenlijke missie om premium geluidsreproductie op te schalen in de thuis- en pro-audiomarkten.

Meer weten? Kijk dan op de website van Dirac of de website van Peerless.


EDITORS' CHOICE