Het bescheiden formaat van de eOne `schoenendoos` behuizing heeft Bel Canto eigenaar en hoofdontwerper John Stronczer er nooit van weerhouden om de kleine kastjes royaal te bedelen met goed uitgedokterde circuits.
Het nieuwste Bel Canto Design familielid is daar een goed voorbeeld van; een fraai CD-loopwerk met een hoogwaardig loopwerk, hoge mate van databuffering en twee gedegen digitale uitgangen. Het draagt de naam CD3T en scoort qua uiterlijk goed op de punten vormgeving en afwerking. Klein maar fijn is zeer van toepassing op deze Amerikaanse schijfuitlezer.
Bel Canto Design werd in 1989 opgericht door John Stronczer met als doel het vervaardigen van buitengewoon muzikale buizen- en solid-state versterkers. Het eerste Bel Canto product was een single-ended triode monoblock, gebaseerd op de legendarische 845 buis. Bel Canto betekent letterlijk `schone zang` maar het is ook een omschrijving van een zangstijl waarin de klankkleur een grote rol speelt. De Bel Canto buizenversterkers zijn inmiddels geheel vervangen door klasse D (hoogfrequent schakelende) versterkertrappen die in Minnesota worden gemaakt. De vrije presentatie van de originele SET buizentrappen werd blijkbaar als maatstaf aangehouden want de huidige Bel Canto apparatuur wordt eveneens gekenmerkt door een zekere ontspannenheid die men eerder aan elektronenbuizen dan halfgeleider-trappen zou toedichten.
John Stronczer kwam op het moment van de oprichting van bel Canto niet uit de lucht vallen; als topontwerper voor het Physical Sciences Center van telecommunicatie-specialist Honeywell, oprichter van een zeer belangrijke denk-tank en uitvinder van legio halfgeleider `firsts` (waarvoor hij maar liefst zeven patenten heeft), had hij meer dan genoeg ervaring en besloot hij om zijn technisch vernuft te gaan gebruiken voor een persoonlijke passie; muziekweergave. Bel Canto het bedrijf is in zekere zin het tegenovergestelde van zijn vroegere werkgever; een relatief kleine onderneming (het team bestaat uit een dozijn medewerkers) die in een gezellig gebouw met klassieke architectuur is gehuisvest.
Het bedrijf lijkt daarmee geen overmatig high-tech vertoon te willen maken en wellicht komt dat omdat er muziekweergave apparatuur wordt gemaakt. Het doet bijna Europees aan en hetzelfde geldt voor de vormgeving van de Bel Canto apparatuur die tegenwoordig geheel volgens aloude Britse `shoebox` normen is gedimensioneerd. Met de vele compacte eOne bouwstenen kan ofwel een indrukwekkend en complexe keten worden opgebouwd, of een uiterst simpel systeem. Dat laatste is nu mogelijk; de Bel Canto C5i DAC-versterker en de nieuwe CD3T vormen een complete uitlees/omzet/versterkerketen.