(Gesponsord artikel)



Audio Home

Jean-Pierre Joos | 05 juli 2002

Audio Home, in de persoon van Ruud van den Eijnden, stuurde mij een paar weken geleden een mailtje. We hebben zin in een Hi-Visit van jullie, legt hij later aan de telefoon uit. De afspraak is snel gemaakt. Ik heb de afgelopen jaren toch veel winkels aan de binnenkant gezien, bij AudioHome was ik eigenlijk nog nooit geweest, maar deze winkel stond wel al langere tijd hoog op mijn lijstje.

Dinsdag 7 november rijd ik Eindhoven binnen. Eindhoven vind ik een ongezellige stad (sorry), net als Tilburg trouwens (en daar woon ik zelf). Wel prettig vind ik de duidelijke stratenstructuur. Ik rijd gelijk naar de Hoogstraat, de straat waar AudioHome gevestigd is. Veel van de winkels waar we komen voor een Hi-Visit zijn makkelijk te bereiken met de auto. Parkeren is soms echter een probleem. Bij AudioHome is dit anders: de parkeergelegenheid kan gewoon niet beter: links van de winkel loopt een kort straatje naar een zeer grote parkeerplaats

Audio Home HiFi Studio`s (c) XingoIk loop de winkel binnen. Iemand is bezig met het inrichten van de winkel (later blijkt dit Frank te zijn). Links zie ik twee luisterruimten die een warme uitstraling hebben, rechts de doorgang naar een aparte TV-afdeling. In het midden een metershoge, zeer opvallende, rode archiefkast (waar al het foldermateriaal wordt bewaard) en achterin een glazen deur die de toegang naar de derde luisterruimte laat zien.

Het valt me op dat de centrale ruimte koel aandoet, dit heeft alles te maken met het blauwe en rode licht dat hier geplaatst is. De verschillende luisterruimten zelf doen warm en gezellig aan. Deze zijn allemaal speciaal ingericht aan de hand van drie thema`s: Afrika, Zeilen en Futuristisch. De rest van de winkel is opgeluisterd met verschillende, opvallende, accessoires. We lopen door naar de achterste, futuristisch ingerichte, luisterruimte. Binnen 5 minuten staat er een kopje koffie, geen witte Hema mok, maar Engels porselein. Aan alles is gedacht, tot in detail, bedenk ik, terwijl Walter met zijn typerende accent gelijk van wal steekt.

Ik wil je als eerste onze filosofie toelichten, vertelt hij, terwijl hij mijn eerste vraag ongevraagd begint te beantwoorden. Wij streven ernaar om in iedere prijsklasse de best klinkende apparatuur op voorraad te kunnen aanbieden. Wat is dit dan, het beste? vraag ik hem. Het beste is de beste oplossing voor een bepaalde situatie. Dit heeft te maken met de soort muziek en het klankkarakter van wat men wenst. Dit klankkarakter begeeft zich trouwens tussen twee uitersten, van zeer analytisch tot Boombass. Het spreekt voor zich dat iedere persoon een eigen, unieke voorkeur heeft.






EDITORS' CHOICE