(Gesponsord artikel)



HI-VISITiEar Tilburg

Hi-Visit iEar te Tilburg

Bert Dekker | 06 september 2007

Het leven was eenvoudig vroeger. Overzichtelijk. Zo ook op het gebied van audio. Bij grootmoeder stond een fraaie Philips buizenradio op het dressoir. Degenen die meer eisen stelden konden een prima twee-kanaals systeem bouwen rondom een fraaie platenspeler en bandrecorder.



Anno 2007 moeten we in de meeste gevallen constateren dat dit echo’s uit een ver verleden zijn. Nieuwe technieken op AV vlak hebben niet alleen de beeld- en geluidskwaliteit aanzienlijk laten toenemen. De enorme veranderingen op het vlak van gebruikersgemak, de integratie in de woonomgeving en met andere technische systemen (PC, netwerk) tonen dat er een stille revolutie in de AV wereld gaande is.

Hi-Visit iEar te Tilburg

Kortom: een consument stelt veel hogere eisen aan het AV-systeem dan tot voor enkele jaren het geval is. Naar verwachting zal deze trend zich steeds verder doorzetten.
Dat dit ook veel gevolgen heeft voor de handel zal blijken uit mijn bezoek aan iEar. HiFi.nl maakt u graag deelgenoot van ons bezoek aan een kersverse winkel waar men blijk geeft de eisen van de moderne consument goed aan te voelen en weet te vertalen in een uitstekend aanbod.


Licht en ruim

Het is een mooie morgen in juni als ik mijn auto pal voor de deur van de zaak parkeer. Ik tref het de laatste tijd: bij de meeste winkels waar ik op bezoek ga blijkt er voldoende parkeergelegenheid te zijn, zo ook in Tilburg.

Hi-Visit iEar te Tilburg

Ik ben aan de vroege kant, de zaak gaat net open. Bedrijfsleider Ad Koppenol is druk bezig met de laatste schoonmaakwerkzaamheden bij de deur. Alles moet er immers netjes uitzien en een eerste blik in de zaak bevestigt mijn eerste goede indruk. De winkel is erg licht en ruim van opzet. De entree ademt sfeer uit. Er is overzicht. Een aantal plasma- en LCD schermen die aan de muur hangen trekken als vanzelfsprekend doch nooit hinderlijk de aandacht. Recht voor me uit hangen een aantal schermen van Samsung, Panasonic en Pioneer. Aan de linkerkant, meer in de hoek van de zaak, hangen schermen van Loewe. Voor ik het weet sta ik midden in de zaak waar een soort koepel boven me prijkt met gekleurde LED’s. Het blijkt dat de kleur ervan veranderd kan worden. Op deze wijze kan men bij iEar net die kleuraccenten geven in de zaak die passen bij het moment.

Een aantal schappen in de zaak trekken nu mijn aandacht. Minicomponenten zoals de Fat-Man iTube, de Podspeaker type The Drop en andere fraaie designluidsprekertjes eisen de aandacht met hun aangename aanwezigheid op.


EDITORS' CHOICE