Not a soundbar
Tijdens de CES toont Bowers & Wilkins op haar stand in het Convention Center een ...euhh soundbar, al mag je hem van Bowers & Wilkins eigenlijk niet zo noemen. Dat zou de Panorama, zoals hij heet, namelijk tekort doen. Ik dat snap ik eigenlijk ook wel. Maar wegens gebrek aan een betere naam wil ik, voor de leesbaarheid van dit stuk, de Panorama toch maar een soundbar noemen. Met excuses aan B&W overigens.
collega Theo Wubbolts van HVT bekijkt de Panorama
De Panorama is een erg fraaie soundbar die veel overeenkomsten vertoont met de succesvolle Zeppelin van het merk. Aan de buitenkant valt de gelijkenis op door de gepolijste aluminium achterzijde met twee flowports. Aan de binnenkant zijn de gelijkenissen te vinden in de luidsprekerbezetting en de versterking.
Vanuit het midden naar buiten werkend komen we de volgende luidsprekers tegen: in het midden een op Nautilus technologie gebaseerde 1” aluminium tweeter, twee 3,5” midranges, een 4” woofer en twee 3,5” inch units voor de surround- en frontweergave. Aan de andere kant vinden we natuurlijk dezelfde bezetting op de tweeter na die gedeeld wordt.
Versterking voor de woofers wordt verzorgd door een 2x50 watt klasse D versterker, de midranges worden ieder gevoed door een 25 watt klasse D versterker.
Ook voor wat betreft aansluitingen is de Panorama ruim voorzien: 3 digitale inputs (2 x optisch en 1 x coaxiaal) en een analoge ingang zorgen voor het aansluiten van bronmateriaal. Een analoge uitgang voorziet het aansluiten van een losse subwoofer en een RS232 poort zorgt ervoor dat de Panorama makkelijk in een Custom Install installatie opgenomen kan worden.
Bowers eigen DSP module zorgt dat zaken als lip-sync en virtual surround van topklasse zijn.
#5#
De prijs zal in de VS rond de 2000 dollar gaan bedragen.