REVIEWMarantz

Marantz PM6002, CD6002 en Mordaunt Short Mezzo 2

Ruud Jonker | 01 november 2007 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Vlak voor de VAD arriveerden in de luisterruimte nieuwe componenten van Marantz en Mordaunt Short. Deze keer erg plezierig geprijsd en aantrekkelijk voor liefhebbers die tweekanaals hifi zoeken voor pakweg 1500 euro. Het gaat om de PM6002 stereoversterker, de CD6002 cd-speler en de Mordaunt- Short Mezzo 2 luidsprekers.

Marantz werd in 1953 opgericht door Saul Marantz in New York. De puur Amerikaanse oorsprong is terug te vinden op klassieke Marantz apparaten. Op het geklonken plaatje staat dan bijvoorbeeld `Marantz Company Inc, Woodside New York`. Saul Marantz was iemand die platen verzamelde en belangstelling had voor `industrial design` en fotografie. Hij was niet erg tevreden met de bestaande buizen-voorversterkers en ontwierp een eigen versie. Zijn vrouw maakte de berekeningen voor de elektronica. Hij kon deze pre amp demonstreren bij Mike Plum, een verkoper bij Harvey Radio in Manhattan. Dit was trouwens de eerste winkel die ook McIntosh apparatuur verkocht.

De verkoop van de Marantz Audio Consolette werd een doorslaand succes en Saul huurde een fabriekshal op Long Island en startte officieel de Marantz Company. Rond die tijd ontmoette Saul, Sidney Smith en deze vervulde, als chief engineer, een cruciale rol in de ontwikkeling van de eerste Marantz modellen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE