ARTIKEL

Bose LIFESTYLE V-Class

Gastauteur | 13 december 2007 | Fotografie Gastauteur

Bose Corporation heeft de LIFESTYLE home entertainment-producten uitgebreid met de nieuwe LIFESTYLE V30 and V20 home entertainment-systemen. Deze systemen leveren volgens de fabrikant kwalitatief hoogwaardig beeld en geluid uit bijna alle mediabronnen op de markt, inclusief hdmi-bronnen.De LIFESTYLE V-Class-systemen zijn eenvoudig te combineren met hd-televisies en -componenten zoals dvd-spelers, kabel- of satellietontvangers, digitale videorecorders, mp3-spelers en spelcomputers. Ze combineren volgens Bose de technologie en het kwaliteitsgeluid van de multifunctionele LIFESTYLE-systemen met de mogelijkheid om de nieuwste mediabronnen toe te voegen.

Elk systeem levert 5.1 surround sound voor films, muziek, sportverslaggeving en videogames. De systemen zijn uitgerust met vijf compacte luidsprekerarrays, een uit het zicht te plaatsen mediaconsole, een ACOUSTIMASS-module, een radiografische afstandsbediening en een stand alone display. De mediaconsole bevat aansluitingen voor alle soorten mediabronnen en kan uit het zicht worden geplaatst, bijvoorbeeld in een kast. Met de bijgeleverde radiografische afstandsbediening kunnen alle aangesloten bronnen in de basis bediend worden, waardoor extra afstandsbedieningen overbodig zijn.

De aanwezigheid van meerdere digitale en analoge ingangen maakt het aansluiten van zowel standaard- als high definition-bronnen mogelijk. Er zijn twee ingangen aanwezig voor eenvoudige hdmi-aansluitingen.
De LIFESTYLE V30- en V20-systemen kunnen videobeelden automatisch upscalen naar de hoogste resolutie die de aangesloten televisie kan accepteren, tot wel 1080p via hdmi. Zo kunnen gebruikers alles uit hun high definition-televisie halen, met minder apparatuur en kabels.
De LIFESTYLE V-Class-systemen zijn zo vormgegeven dat ze moeiteloos opgaan in vrijwel elk interieur en perfect passen bij de nieuwste lcd-televisies. De V30 wordt geleverd met vijf bekroonde JEWEL CUBE luidsprekerarrays met prestaties die volgens Bose nagenoeg gelijk zijn aan die van veel grotere luidsprekers. Het LIFESTYLE V20-systeem wordt geleverd met vijf DIRECT/REFLECTING cube luidsprekerarrays. Elk systeem wordt geleverd met een horizontale centerluidsprekerarray, die volgens de fabrikant filmdialogen helder weergeeft en een uitgebalanceerde surround sound produceert.

De luidsprekers van deze systemen worden bijgestaan door een ACOUSTIMASS-module, die lage frequenties produceert zonder hoorbare vervorming. Het volledige geluid lijkt uit de compacte cube-luidsprekers te komen. Dankzij deze technologie kan de ACOUSTIMASS-module bijna overal in het luistergebied en uit het zicht geplaatst worden.

De LIFESTYLE V30- en V20-systemen zijn uitgerust met het ADAPTiQ-audiocalibratiesysteem. Met deze technologie van Bose wordt het geluid geanalyseerd en automatisch aangepast aan de specifieke eigenschappen van een ruimte, de plaatsing van de luidsprekers, de plaatsing van het meubilair en zelfs de locatie van de luisteraar. Al deze factoren beïnvloeden de prestaties van een geluidssysteem. Volgens de fabrikant kan het ADAPTiQ-systeem  al deze invloeden compenseren, waardoor de LIFESTYLE V-Class-systemen fenomenale prestaties leveren. U kunt met Bose link de functies van elk V-Class-systeem uitbreiden naar maximaal 14 extra ruimten. Met Bose link kan een film worden afgespeeld in de hoofdruimte terwijl muziek in de keuken of zelfs buitenshuis te beluisteren is. Bose biedt een verscheidenheid aan uitbreidingsopties voor meerdere ruimten, die compatibel zijn met Bose link.
Beide LIFESTYLE V-Class-systemen omvatten de VIDEOSTAGE 5 decoderingstechnologie, waarmee volgens Bose zelfs bij oudere stereo- en monogeluidsbronnen zoals videotapes, stereo-cd`s en oudere tv-programma`s genoten kan worden van een surround sound-ervaring. De nabewerkingtechnologie levert volgens Bose automatisch een helder geluidsbeeld, waarvan het centrum zich in het beeldscherm lijkt te bevinden, en een uitgebalanceerde surround sound die te vergelijken is met het geluid van een dvd met 5.1 surround sound.Uitvoeringen en prijs

De LIFESTYLE V30- en V20-systemen zijn verkrijgbaar met luidsprekerarrays in de kleuren zwart, wit en zilver. De adviesprijs voor de LIFESTYLE V30 is 3499 euro. De adviesprijs voor de LIFESTYLE V20 is  2499 euro. De systemen zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde Bose-dealers.


EDITORS' CHOICE