Het snoer is plat. Dat voorkomt dat het opkrult, één van de grootste ergernissen van hoofdtelefoongebruikers. Daarnaast kan het snoer worden losgekoppeld, het zit met een miniplugje in de linkerschelp. Nog een voordeel: mocht je ooit last krijgen van draadbreuk, dan hoeft slechts het snoer vervangen te worden. In de prijsklasse van de Navigator is zo’n los te koppelen snoer overigens niet heel gebruikelijk.
De hoofdtelefoon zit erg prettig, ook bij langdurig gebruik. De leren kussentjes passen zich goed aan aan je oren, waardoor omgevingsgeluid grotendeels tegengehouden wordt. Zelfs in een (propeller)vliegtuig waren de motoren nauwelijks te horen, zonder op maximaal volume af te hoeven spelen.
Om te kunnen bepalen wat overeind blijft van de beweringen van marketingmanager Mosley met betrekking tot het geluid, hebben we de Navigator enkele dagen veelvuldig gebruikt in combinatie met een iPhone 5 en MacBook Pro. Zonder verdere poespas, gewoon met iTunes op beide apparaten. Het (losless) testmateriaal bestond voornamelijk uit rock van bijvoorbeeld Stereophonics, DI-RECT en Queen, met daarbij ook wat meer 'luchtiger' werk van Mumford & Sons en Snow Patrol.
Het geluid van de Navigator klinkt vol, dynamisch, maar vooral erg helder. Zo hoorden we bijvoorbeeld bij enkele stukken van Mumford & Sons duidelijk de echo van de opnamestudio. Wel leunt de hoofdtelefoon naar onze smaak net iets te veel op de bas, maar zijn details goed waarneembaar, zowel bij hard als zacht afspelen van muziek. Moeten we toch voorzichtig toegeven dat Mosley zijn belofte nakomt.
Al zal Skullcandy ook met de Navigator de harten van audiofielen niet snel winnen. Je kunt je afvragen of dat überhaupt de markt is waar de Amerikaanse producent zich op (moet) richt(en). Voor een adviesprijs van 99,95 euro - we zagen ze bij sommige dealers al goedkoper - koop je met de Navigator namelijk een prima hoofdtelefoon om te gebruiken met je smartphone of mp3-speler. Eén met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, want we hebben absoluut slechtere ervaringen gehad met hoofdtelefoons die minstens het dubbele moeten kosten. En die discobollen op je hoofd, dat laten we graag aan de liefhebber.Â