Zoals gewoonlijk werden bezoekers van de Analoge Show bij binnenkomst meteen geconfronteerd met de volle platenbakken van Nutters Audio. Gerrit Nutters had weer veel 'verse' titels bij zich, maar ook veel aanbiedingen en tweedehands vinyl. Een gouden greep, want de meeste bezoekers zoeken vaak naar leuke persingen en missende albums voor hun collectie, en dan sta je vanzelf door de bakken met platen te bladeren.
Meteen rechts naast de ingang –nooit de beste plek, maar wel verzekerd van veel bekijks- stond Ben Wijmans van Audipulse met een zeer fraaie ASR Emitter versterker met externe voeding die twee nieuwe Gauder Akustik Arcona 60 speakers aanstuurde. Deze nieuwe weergevers hebben een 2.5-weg bezetting en maken gebruik van een fraaie Air Motion-Transformer als tweeter. Deze werkt als een gewone breedbander, maar is door de ontwerper Oskar Heil voorzien van een in accordeonstijl gevouwen membraan dat gunstige eigenschappen voor een schone en snelle weergave heeft. Niet nieuw, maar wel beproefd. De speakers zijn leverbaar vanaf 3400 euro.
Met een Transrotor FatBob als bron, een Primare phonotrap en luxe bekabeling van Tellurium Q wist Wijmans het publiek te trakteren op een homogeen en drukvolle demonstratie, die ondanks de nieuwe speakers en de ruimtelijke beperkingen een goede indruk wist te maken. Niet in de laatste plaats door de beheerste kracht van de fraaie versterking.
Budget versus High End: Top Hifi en Sneek Hifi
Importeur Top Hifi moest dezelfde ruimte delen met Audipulse, wat resulteerde in het draaien van de twee rijen stoelen in de voorste ruimte van Audio Selectief. Iets wat op grote shows voor verwarring zou zorgen, maar in de gemoedelijke sfeer van de Sneeker winkel geen enkel probleem bleek. Er speelde als bron een bekende van de afgelopen Analoge show, de fraaie Oracle Audio Paris. Ditmaal voorzien van een iets gewijzigde arm (er zijn meerdere updates geweest om de eigenschappen nog verder te kunnen verbeteren) en een Lyra Delos element.
Af en toe werd een Oracle Delphi (MK IV) met een luxer Lyra Helikon element aangesloten, maar het was voornamelijk de eerste draaitafel die ondanks de lagere prijsstelling ( 4500 euro exclusief element) alsnog veruit het prijzigste component in de keten vormde. Leuk, want de Exposure apparatuur, bestaande uit een 3010 versterker en de nieuwe Exposure 3010S2 phonotrap kosten slechts 1800 en 1200 euro.
De Audiovector X3 spanden de lage financiële kroon met een setprijs van slechts 1400 euro. Het geluid dat werd neergezet was, ondanks die relatief lage prijzen, juist erg hoog van kwaliteit en zowel de speakers als de nieuwe phonotrap presteerden bovenmatig. Mooi om te horen dat ook wat goedkopere componenten zo kunnen imponeren. Dat Jan-Kees Harteveld van Top Hifi niet voor één gat te vangen is, bleek uit zijn ludieke actie om één van de speakers in de deuropening te zetten om in de wat rustige zaterdagmorgen de aandacht op de show te vestigen bij het winkelende publiek.
De set van Sneek Hifi kende niet zo heel veel verandering ten opzichte van de laatste show; bekend was de combinatie van deels vintage Accuphase versterking, de nog steeds fraai klinkende Isophon Vescova speakers en de bekabeling van Kimber.
Het is de referentieset van Sneek Hifi, waar de merken Holborne, Goldenote en Blue Amp elkaar veelvuldig afwisselen. De bezoekers van de show konden luisteren naar vinyl vanaf twee bronnen. Allereerst een Transrotor Fat Bob Plus met een SME arm en een luxe Accuphase AC-5 element.
Deze fraaie combi stond verbonden met een Blue Amp Model 42 phonopre en werd afgewisseld met een Goldnote Bellavista, waarin een B7 titanium arm en een Holborne MC-1 element was gemonteerd. Voor de laatste combinatie werd een Pass Labs XP-15 phonopre gebruikt. Het publiek kon zoals gewoonlijk genieten van verse koffie en de vele hapjes die Audio Selectief uitdeelde. Ook deze set speelde innemend, maar legde tevens het klankmatige verschil tussen een element van zo'n 1000 euro en één van vijf keer dat bedrag bloot. Gedurfd, maar eerlijk.