Nederlandse primeur en Analogue Audio

Buizenversterkers waren in elk geval wel in overvloed te beluisteren. Waarbij er één misschien wel het meest in het oog sprong: de eerste set van ImpactAudio. Niet alleen omdat je het over een nagelnieuw Nederlands merk hebt. Tijdens de demo van de ImpactAudio IA-01 en IA-02 set (onopvallend tussen stapels grote Accuphase apparatuur opgesteld) verblufte de nieuwkomer op een set Verity Audio luidsprekers met een zaalvullend, vol geluid. Oké, de luidsprekers hebben een behoorlijk rendement, maar er gingen toch behoorlijk wat wenkbrauwen verbaasd omhoog. Inclusief de onze. Twee maal 12 Watt met EL84 buizen, uiteindelijk. Meer niet.



Voor Gijs de Jonge is het project een droom die werkelijkheid wordt. "Ik wilde een statement maken. Laten horen wat er muzikaal mogelijk is. Uit passie voor muziek. We houden de productie ook helemaal in eigen hand, met precies de componenten en kwaliteit van afwerking die we wensen. De voor- en eindversterker zijn echt Nederlandse producten." De Jonge levert ze af in een beschermende flight case met de bijpassende interlinks. Het volgende project staat al op stapel. "We testen nu monoblok prototypen voor wie meer power wenst. Ook daarin komen echte audiobuizen. De EL156, in de jaren ‘60 speciaal ontwikkeld voor bioscoopversterkers en platensnijmachines. Ze worden sinds kort weer volgens Telefunken specificaties gemaakt. Ik mik op zo’n 50 Watt."

Analogue Audio

Eenzelfde effect in de luisterruimte van Analogue Audio. Waar de compacte en exotisch gevormde Diapason Astera luidsprekers een dermate beheersing en laag produceerden dat menigeen zijn ogen door de ruimte liet dwalen op zoek naar een subwoofer. De heren hadden de set ondanks de omgeving verbazend aardig aan de praat. Veel belovend voor een meer audiofiele setting. In de hoofdrol North Star en vooral de 60 kilogram zware nieuwe Metropolis NYC175i twee maal 180 Watt buizenversterker. Hans Pol: "We kennen Synthesis van kleine buizenversterkers in een héél andere populaire prijsklasse, ook iets om eens goed naar te luisteren trouwens, maar deze keer hebben ze zich eens helemaal laten gaan."


EDITORS' CHOICE