ARTIKEL

Hoe werkt Spotify Connect in de praktijk?

Jamie Biesemans | 07 mei 2014

Bijzonder is dat je vooraf geen koppeling moet maken tussen de Spotify-app en het audiotoestel waar je muziek op afspeelt. Je start de Spotify-app gewoon op en automatisch verschijnen alle beschikbare Spotify Connect-ontvangers in een handig lijstje dat verschijnt als je op een luidspreker-icoon naast de volumeregeling verschijnt. Je tikt met de vinger op een toestel en automatisch speelt de muziek verder op dat apparaat.

Je kan meerdere Spotify Connect-apparaten in huis hebben. Enige voorwaarde is dat het mobiel toestel en de ontvangers met het hetzelfde netwerk verbonden zijn.

Het is overigens niet mogelijk om een Spotify-stream tegelijkertijd naar meerdere ontvangers te sturen. Spotify Connect biedt je dus geen manier om een multiroom-opstelling te bouwen. Daarvoor ga je nog steeds moeten grijpen naar een meerkameroplossing, zoals die van Sonos.

Wel kan je dynamisch van één Spotify Connect-ontvanger naar een andere springen, terwijl de muziek doorspeelt. Een nieuwe ontvanger selecteren, doet een track niet opnieuw vanaf het begin afspelen.


EDITORS' CHOICE