Laten we de Speakerkratjes dus toch maar een nader bekijken. Naast de glimmende speakers en reflexpoort valt op een van de beide boxjes een volumeregelaar op. Plus een rood LED-lampje dat aangeeft of de schakelaar op ‘aan’ staat. Overigens is ons niet helemaal duidelijk of welke Speakerkrat links en welke rechts dient te staan. Het wordt in elk geval niet aangegeven en het lijkt zeer de vraag of de Chinezen daar weloverwogen gedachten over hebben gehad bij het ontwerpen.
In elk geval is er niet bij stilgestaan dat de sleuf voor wandbevestiging op de achterzijde van de Speakerkrat niet soepel samengaat met de aan-uit schakelaar die eveneens achterop zit. als je ze ophangt, moet je de primaire box dus van de muur halen om hem aan te zetten. Het is een kniesoor die erop let.
De Speakerkratjes kunnen hun energie op verschillende manieren aangevoerd krijgen. Drie penlight batterijtjes (AA) zijn de handigste keuze, maar er wordt ook een USB voedingkabeltje bijgeleverd voor gebruik op een computer of laptop. Als alternatief kun je ergens een 4,5 Volt netadaptertje op de kop tikken. Overigens is het jammer dat het batterijvakje achterop met een kruiskopschroevendraaiertje moet worden geopend.
Goed? Mwahhh. Leuk? Absoluut! En daar proosten we op. Zelf benadert Heineken het trouwens ook met een knipoog. Hebt u hun vrachtwagens toevallig gezien? Met achterop de kreet: ,,Let op, swingt uit. Speakerkratjes aan boord.”
Als ze niet op zijn tenminste.