De PP3 is eenvoudig te installeren, en iedereen die niet compleet maagdelijk is voor wat betreft audio en hifi zal de gebruiksaanwijzing in de doos kunnen laten. De aanduidingen op het nogal volle - maar goed toegankelijke - achterpaneeltje zijn duidelijk en niet voor verwarring vatbaar. In de praktijk blijkt al snel dat de PP3 er niet van houdt om bovenop een ander apparaat gezet te worden. Want ook al worden er volledig afgeschermde kabels gebruikt, de PP3 laat een zachte maar duidelijk waarneembare bromtoon horen als er onvoldoende afstand is tot andere elektrische apparaten. Daarmee blijkt maar weer eens dat een phonotrap een volwaardig component van een geluidsinstallatie is, en niet een soort muziekprothese die bij voorkeur ergens achter of onder moet worden weggestopt.
Over de versterking van het phonosignaal kan ik kort zijn: de PP3 klinkt prima. Zelfs platenliefhebbers met een versterker waar wél een phonotrap in zit kunnen met de PP3 voor een laag bedrag waarschijnlijk nog enige winst boeken. Voor de gevraagde prijs hoeft men uiteraard geen high-end weergave te verwachten, maar voor die doelgroep is de PP3 ook helemaal niet bedoeld.
Het is eigenlijk veel interessanter om het over de nieuwe opnamefuncties te hebben. Het kleine (8 centimeter) cd-rommetje met de VinylStudio software werd in mijn laptop gestoken, en enkele minuten later stond de software er al op. Voordeel van de USB connectiviteit is dat er “heet†geplugd kan worden. Met andere woorden; de laptop hoeft niet uitgeschakeld te worden om de USB stekker aan te sluiten. De laptop herkent de PP3 niet meteen, dus nu is het tijd om wat instellingen te doen. Het is in dit geval zeker aan te bevelen om eerst in het menu de optie Help aan te klikken, en daar “getting started†te selecteren.
De uitleg die u daar krijgt is zeer uitgebreid en ook voor de relatieve leek goed te begrijpen, echter wel in het Engels. Andere talen als plug-in zouden beslist handig zijn, dus hier ligt misschien een schone taak voor de fabrikant(en).