Ruime keuze

De Kemp Powercords zijn leverbaar met alle mogelijke netstekkers en apparaatstekkers (daarnaast levert Kemp een IEC 320/C22-C7 adapter).

De Zweedse Entreq AC Wraps (verkrijgbaar in zwart of wit) worden als paar geleverd waarbij de Metal Wrap om de netstekker gewikkeld moet worden en de Sand Wrap ongeveer in het midden van de power cord. De Metal Wrap bevat verschillende metalen en speciaal zand terwijl de Sand Wrap uitsluitend gevuld is met een speciaal zand. De werking van de Wraps zou het sterkst zijn bij de eerste lichtnetkabel van de weergaveketen (oftewel: de kabel van de lichtnetstrip). Daarnaast zou men de Sand Wrap als chassis-demping kunnen toepassen voor electronica of bovenop luidsprekerbehuizingen. Gezien de reeds uitstekend gedempte residentiële apparatuur van schrijver dezes werden de Entreq Wraps enkel als kabeltweaks ingezet. Elke Wrap wordt door middel van klittenbandsluiting om de gekozen kabel aangebracht maar het strak en volledig omsluitend aanbrengen van de gedeeltelijk rigide Metal Wrap is bij bepaalde lichtnetpluggen bepaald geen sinecure.

Bij een kabel met een zwaar uitgevoerde 90 graden plug moest de Metal Wrap vlak achter de plug om de kabel worden aangebracht. De in compartimenten gestikte, 300 gram wegende wikkels met Velcro sluiting riepen bij schrijver dezes meteen het beeld op van een bloeddrukmeting voor lichtnetkabels. De Entreqs mochten de spits afbijten, rond de residentiële lichtnetkabels. De Hi-Powercord IIIs en AC Wraps werden hoofdzakelijk beoordeeld aan een Heed Obelisk versterker (bovengemiddeld gevoelig voor lichtnetinvloeden) met D/A kaart en een Heed DT loopwerk.


EDITORS' CHOICE