HI-VISITOvergaauw

Overgaauw - High-end beeldkwaliteit

Werner Ero | 01 november 2015 | Fotografie Werner Ero
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 30 oktober 2015

Televisies? Jazeker, want Overgaauw blijkt ook een ruim assortiment aan de betere LCD TV’s speelklaar te hebben opgesteld. Ook al heb ik zelf op mijn vakgebied als beroepsfotograaf na, eigenlijk maar weinig met beeld. Toch moet ik zeggen dat ik meer tijd bij de schitterende 4K TV toestellen van o.a. Samsung heb besteed dan ik zelf zou verwachten. Want dit ziet er gewoon ontzettend goed en gelikt uit en met een beeldrealisme wat enkele jaren geleden nog onmogelijk was te bereiken.



Terwijl ik verder op deze begane grond om mij heen kijk, zie ik dat de Overgaauw winkel ondanks dat er in toenemende mate naar een bepaalde samenhang en groepsgewijze opstellingen wordt gestreefd, ook gelukkig nog steeds gezellig vol staat. Volgens Johan komt er regelmatig zo veel nieuws binnen, dat het toch ergens een plekje moet krijgen. ‘Wat dat betreft was onze nieuwe high-end presentatieruimte ook echt hard nodig. Want zoals je zo meteen nog beter zult zien, wordt de hele oppervlakte van onze winkel volledig benut om alle producten te tonen. Met het creëren van zo’n high-end ruimte, kunnen we nu niet alleen al deze producten de ruimte en aandacht geven die ze verdienen, maar ontlasten we ook de winkel zelf. Enige nadeel is dat potentiele klanten bij binnenkomst nu niets meer van dit hogere assortiment kunnen zien. Hierdoor zou een mogelijke indruk kunnen ontstaat dat wij niets in dit segment te bieden hebben, maar door het regelmatig organiseren van shows hopen wij dit goed te kunnen ondervangen.’



Luisterkelder
Vanuit het TV en streaming audio gedeelte, komen we bij de eigenlijke ingang en de toonbank van de Overgaauw winkel aan de Breestraat 148 terecht. Van hieruit is er een korte trap naar beneden en ook een trap omhoog. Omdat ik er direct zicht op heb, besluit ik de trap naar beneden naar de halfopen luisterkelder te nemen. Hier staan systemen tot € 5.000,- opgesteld. Hoewel niet bijzonder groot, is het Overgaauw-team er toch goed geslaagd er een vol maar toch ook overzichtelijk geheel van te maken. Zij aan zij staan hier boekenplank en vloerstaande weergevers van bekende kwaliteitsmerken als Acoustic Energy, Bluesound, Bowers & Wilkins, Cambridge Audio, Dali, Sonus Faber, Elac, Focal, Tannoy en Piega. Ook aan elektronica is hier geen gebrek en ontwaar ik namen als Advance Acoustic, Creek, Cambridge Audio, Denon, Rotel, Marantz, Rega, NAD, Yamaha, Teac, Sony en de instapmodellen van Hegel. 



 


EDITORS' CHOICE