ARTIKEL

Silent Wire, VdH, Transrotor, Advance Acoustic, Naim en Devialet

Silent Wire maakte meer show dan Aalt Jouk van den Hul, ook al stonden ze pal tegenover elkaar. Folders uitdelende dames werden afgewisseld met de behoorlijk goede zangeres en pianiste Uta Sophie Halbritter.



Ondanks de charmes van de diverse dames weten we meer van VdH dan van Silent Wire, dus wie had er de beste papieren?



Je kunt er de klok op gelijk zetten, als de High End Show begint heeft Jochem Räke van Transrotor een paar nieuwe modellen in de aanbieding. Dit keer is dat om te beginnen de Atlas van 7600 Euro.



Een enorme draaitafel met een overmatig grootplateau om de vliegwielwerking te bevorderen. Gemaakt uit het tovermateriaal POM. Erg strak en mooi. Daarnaast is er de Rondino met een FMD lager voor 8300 Euro.



Geen prijzen waarbij je denkt: ik haal er gelijk twee. Beter betaalbaar is de verbeterde versie van de Fat Bob vanaf 2500 Euro.



Maar let op, het gaat steeds om de loopwerkprijzen, u krijgt geen arm en geen element meegeleverd. Zoals de meeste draaitafelbouwers is ook Transrotor overgestapt van Rega armen naar Jelco types.
 
Advance Acoustic bracht een prototype luidspreker mee, de Élysée die zo’n 12.000 Euro het paar gaat kosten.



Een 4-weg system met een woofer van 31 cm en daarmee een indrukwekkende luidspreker. Past uiteraard heel goed bij de monoblokken van hetzelfde merk. Kennelijk is de middenmarkt nauwelijks meer interessant en gaan we of naar heel duur of blijft het betaalbaar.
 
Naim laat de UnitiQute zien. Heel compleet met digitale ingangen, USB ingang, lijn ingangen, DAB/FM tuner, streaming mogelijkheden en 2 x 30 Watt vermogen. Uw iPod kunt u volledig met de afstandbediening laten werken. Een mooi klein kastje, ideaal voor wie genoegen neemt met een klein systeem en tegelijk de Naim kwaliteit in huis wil halen.



Uit ervaring weten we dat 2 x 30 Watt bij Naim iets heel anders is dan bij een Chinees merk.
 
Eindelijk echt iets heel nieuws. Devialet is afkomstig uit Frankrijk en maakt in de maat van een 32 mm hoge pizzadoos de D-Premier versterker met een vermogen van meer dan 240 Watt per kanaal.



Gebaseerd op zowel klasse A als klasse D techniek, daardoor met een rendement van meer dan 85%. Digitale en analoge ingangen, een afstandbediening die er volledig bij past en je kunt de versterker neerzetten of plat tegen de muur hangen. Analoge signalen worden eerst omgezet naar digitaal met een sample van 24 bit/192 kHz, daarna volgt een digitale volume regeling en zelfs een DSP voor bi-amp, dan via een d/a converter naar de analoge klasse D schakeling.



Een plaatje om te zien, vol Frans vernuft zoals alleen een Fransman dat kan verzinnen. Rekent u wel op een verkoopprijs die de 10 mille ruim overstijgt.

EDITORS' CHOICE