NIEUWS

Winnaars: Mobiel

Redactie HiFi.nl | 15 augustus 2016 | Fotografie Fabrikant

Geavanceerde smartphone: HTC 10

Tot de kenmerken van de HTC 10 behoren de nieuwste Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4GB RAM, een QHD-scherm van 5,2 inch, een batterij van 3000 mAh en een Quick Charge 3.0-oplader. Daarnaast is het toestel voorzien van een adembenemende UltraPixel-camera met een resolutie van 12 megapixels én een selfie-camera. Tot de meest in het oog springende specificaties die de HTC 10 tot de beste flagship-smartphone van het jaar maken behoren OIS en de Sense UI van HTC, waaruit dubbele apps en overtollige software grotendeels zijn verwijderd. En wie verder kijkt, ontdekt al snel een schat aan bijzondere functies. Voeg daar nog eens een 24-bits Hi-Res Audio-gecertificeerde audio-DAC aan toe voor de hoogste geluidskwaliteit, en een prachtig metalen design uit één stuk met schuine contouren en een afwerking met twee texturen, en het zal duidelijk zijn dat de HTC 10 een smartphone is die de toevoeging ‘smart’ zeker waardig is.

Consumentensmartphone: Huawei P9

Soms wil je gewoon dat de belangrijkste dingen perfect werken, en dat is precies waarin de Huawei P9 uitblinkt. De P9 is voorzien van een IPS-NEO lcd-scherm van 5,2 inch met Full HD-resolutie, een octa-core HiSilicon Kirin 955 SoC en Android OS 6.0 met Emotion UI 4.1. Het toestel is verkrijgbaar in een indrukwekkend aantal uitvoeringen in een breed spectrum aan materialen. En dat is nog niet alles: Huawei schrijft geschiedenis door als eerste fabrikant de fotografie-expertise van Leica in te bouwen in een mobiel apparaat. Dankzij de dual-lens vangt de camera vangt licht en maakt foto’s en video-opnames die nog duidelijker zijn dan voorheen. De batterij heeft met zijn 3000 mAh voldoende vermogen om tussen twee oplaadsessies door geen moment te hoeven missen, en met de fraaie afwerking (met diamantgeslepen randen en afgeronde hoeken) van het ontwerp uit één stuk in combinatie met 2.5D-glas is de P9 zowel praktisch als stijlvol.

Mobiele hoofdtelefoon: JBL Reflect Mini BT

Deze Bluetooth-hoofdtelefoon zorgt met zijn frisse kleuren voor een beetje beweging in een sector die verder wat vastgelopen lijkt te zijn, terwijl hij met zijn goed doordachte functies en gebruiksvriendelijkheid ideaal is voor sporters. Dankzij de zweetbestendige materialen, verschillende oordopjes en reflecterende oorband kun je er ook ’s avonds veilig mee joggen. Maar het meest indrukwekkende is het kristalheldere geluid en de robuuste, diepe bas die deze extreem lichte hoofdtelefoon produceert, terwijl het omgevingsgeluid vrijwel geheel wordt buitengesloten. De Reflect Mini BT van JBL heeft ook een ingebouwde microfoon, die het achtergrondgeluid tot het minimum beperkt zodat je er comfortabel mee kunt bellen. En tot acht uur luisteren na slechts één keer opladen: wie klinkt dat niet als muziek in de oren?

Mobiele speaker: JBL Charge 3

Met zijn dubbele passieve radiators biedt dit in het oog springende apparaat diepe, krachtige bastonen, met een betere algehele geluidskwaliteit als resultaat. Om nog meer van je muziek te kunnen genieten is het mogelijk om meerdere speakers met elkaar te verbinden en tegelijk dezelfde muziek af te laten spelen. En voor regen of ander vocht hoef je niet bang te zijn: de JBL Charge 3 is IPX7-gecertificeerd en kan zelfs in water worden ondergedompeld. Een van zijn beste voorzieningen is de batterij van 6000mAh, die goed is voor tot 20 uur speeltijd en ook kan worden gebruikt om andere mobiele apparaten mee op te laden. Al met al het perfecte apparaat voor mobiele muziek.

Draagbaar apparaat: Garmin fēnix 3 HR

De fēnix 3 HR van Garmin is een echt flagship-product dat alles biedt wat je maar van een fitnessapparaat kunt wensen; eigenlijk is het gewoon het meest indrukwekkende apparaat dat je om je pols kunt dragen. Deze smartwatch is voorzien van topfunctionaliteit voor in de buitenlucht en tijdens het sporten, maar is ook heel geschikt voor alledaags gebruik. De fēnix 3 HR is zowel voor, tijdens als na het sporten de ideale metgezel, dankzij uitgebreide hardwarevoorzieningen en datafunctionaliteit. Daar komt nog een slim ontworpen app bij, zodat je met een breed scala aan mobiele apparaten de functionaliteit van de smartwatch volledig kunt benutten, waardoor het een van de meest innovatieve en begerenswaardige mobiele apparaten ter wereld is.

Budgetsmartphone: Coolpad Torino

Deze budget smartphone heeft twee voorzieningen die gezien zijn prijs verrassend zijn: een ultrasnelle 4G-verbinding en een vingerafdruksensor waarmee niet alleen het apparaat kan worden beveiligd, maar waarmee je ook apps kunt activeren of foto’s kunt nemen door een vooraf ingestelde vinger te gebruiken. Er kunnen twee accounts voor Facebook, Viber, WhatsApp en dergelijke tegelijk actief zijn, en het apparaat biedt ook ruimte voor je persoonlijke foto’s, filmpjes en berichten. Dankzij de kracht van een Snapdragon octa-core-processor, 3GB RAM en 16GB aan intern geheugen (uit te breiden met een microSD-kaart), kan de Torino elke alledaagse taak aan. En dat alles op een comfortabel scherm van 5,5 inch. Het komt niet vaak voor dat een telefoon in dit prijssegment zoveel waar voor je geld biedt en zo prettig is in het gebruik.

VR-headset: HTC Vive

Met twee draadloze controllers en twee basisstations is deze VR-headset toonaangevend op het gebied van virtual reality. De HTC Vive heeft een camera aan de voorkant die de werkelijkheid om je heen combineert met virtual reality en dat levert een onvergetelijke ervaring op. Met zijn 32 sensors, een gezichtsveld van 110°, een gecombineerde resolutie van 2160x1200 pixels en een beeldfrequentie van 90Hz biedt de HTC Vive soepele actie, adembenemende graphics en de meest meeslepende VR-ervaring die op de markt verkrijgbaar is. Dankzij 360° motion-tracking wordt de VR-ervaring naar een hoger plan getild, doordat je positie in de ruimte exact wordt bijgehouden, zodat je tegelijk de werkelijke wereld kunt verkennen en interactie met de virtuele wereld kunt aangaan. De toekomst is begonnen.

Mobiele innovatie: LG G5

De LG G5 is op zich al een fascinerende geavanceerde smartphone, maar wat hem echt tot een uitblinker maakt is de Friends-functie. Dankzij een innovatief modulair ontwerp past de telefoon zijn uiterlijk en gedrag aan aan jouw specifieke behoeften op dat moment. Daarnaast kun je er fantastische foto’s mee maken, dankzij een dubbel camerasysteem met groothoekoptie. De gebruiker kan de CAM Plus-module gebruiken om een lichtgewicht handgreep en cameraknoppen toe te voegen, of de geluidskwaliteit verhogen met de Hi-Fi Plus-module met 32-bits DAC. Daarnaast is de G5 voorzien van een fantastisch Quad HD-scherm van 5,3 inch met een maximale luminantie van 850 nits en een hoge pixeldichtheid voor perfect beeld – zelfs in de buitenlucht.

Smartphonecamera: Samsung Galaxy S7 / S7 edge

De Galaxy S7 had een zware taak, namelijk om de enorm goede camera van zijn voorganger, de S6, te overstijgen. De EISA Award voor ‘Beste smartphonecamera’ bewijst dat Samsung daarin geslaagd is. Hoe dat kan? De camera van de Galaxy S7 is voorzien van een 12 megapixel Dual Pixel-sensor, die zorgt voor een enorm snelle autofocus. Doordat de lens (f/1.7) meer licht vangt kan de camera bovendien zeer gedetailleerde foto’s maken bij weinig licht. Video’s kun je opnemen in 4K en je foto’s kunnen opgeslagen worden als RAW-bestand om ze later optimaal te kunnen bewerken. Los daarvan is de software “slim opgezet en gebruiksvriendelijk.” Een echte winnaar!


EDITORS' CHOICE