Artikelen van Jamie BiesemansHollywood bij je thuis: HiVisit M&K Sound op New Music Show

Gepubliceerd op 1 december 2023
Auteur: Jamie Biesemans
M&K Sound op New Music 2023_3Hollywood is dol op M&K-speakers. Het merk wordt regelmatig gebruikt bij de sound mixing van kaskrakers, zoals meerdere Star Wars-episodes en de Tolkien-films van Peter Jackson, en dus: "Als je filmgeluid wil horen zoals de regisseur het bedoelde, dan zijn dit de luidsprekers die je moet hebben". Na een eerste aangename ontmoeting op het Dutch Audio Event trokken we naar de New Music Show in Brussel om die claim van naderbij te onderzoeken.
lees verder>>

Review Marantz Stereo 70s: AV-receiver voor twee speakers (en een sub)

Gepubliceerd op 27 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Review Marantz Stereo 70s_2AV-receivers zijn te complex, stereoversterkers werken zelden goed samen met de tv. De brug tussen die twee wordt gelegd door de Stereo 70s, een stereotoestel met meer dan genoeg HDMI-ingangen, ondersteuning voor de nieuwste HDR-standaarden en streaming aan boord. Het beste van beide werelden? Dat moeten we eens onderzoeken.
lees verder>>

Verslag Audio Show iEar' 2023: AV-plezier op grote schaal

Gepubliceerd op 20 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Verslag Audio Show iEar 2023Een ding is zeker: de status van de Audio Show iEar' als grootste en misschien toegankelijkste AV-show van de Benelux is veilig gesteld met editie 2023. Het was bijzonder druk, en verveelde gezichten zag je er nergens. Een mooi cadeautje voor de winkel die dit jaar twintig jaar oud is, maar vooral aan de muziekliefhebber.
lees verder>>

Introductie Arcam Radia

Gepubliceerd op 15 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Introductie Arcam RadiaMet de lancering van de betaalbare Radia-familie wil Arcam een breder publiek aanspreken. "Maar wel met behoud van de geluidskwaliteit waarvoor we bekend staan", luidt het. Op een event in Antwerpen kregen we een kans om alvast de nieuwe toestellen van dichtbij te zien en te horen.
lees verder>>

Review Mission 700: Vintagelooks maar geen retrogeluid

Gepubliceerd op 14 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2022-09-02 Mission700De Mission 700 zijn het tweede retroproject die we van de luidsprekerbouwer zien opduiken. De iconische speakers die mee de naam van het Britse merk vestigen zijn helemaal terug, incluis het grotere formaat en de witte voorkant. Maar is de weergave ook in de jaren tachtig blijven steken?
lees verder>>

Review Audio-Technica M50xBT2: een echte uitblinker

Gepubliceerd op 13 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
2021-08-27 Audio-TechnicaATH-M50xBT2De ATH-M50x-koptelefoon is al jaren zeer geliefd bij dj's, muziekliefhebbers en gamers. Krijg je met de ATH-M50xBT2 Bluetooth-versie precies dezelfde kwaliteiten, maar dan zonder kabelgedoe? Dankzij het verbluffende acculeven hadden we meer dan tijd genoeg om net dat te onderzoeken.
lees verder>>

Review Naim Audio NAIT 50

Gepubliceerd op 10 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Naim Nait 50_1Hifi-merken vieren graag jubileums, dat weet iedereen. Voor z'n vijftigste verjaardag brengt Naim geen ultieme Statement-versterker uit of een special edition van een Mu-so. In de plaats kiest de Engelse fabrikant voor een authentieke hommage aan de allereerste Nait-versterker. Die NAIT 50 is helemaal trouw aan de roots van het merk, met een paar knipogen richting de nieuwste hifi-trends.
lees verder>>

Review Pearl Acoustics Sibelius: relaxing, stress-free sound from a single source

Gepubliceerd op 9 november 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Pearl Acoustics SibeliusAsk someone to make a drawing of a loudspeaker and you are bound to get a rectangle with multiple circles. A speaker should have about three drivers, no? But British-Belgian brand Pearl Acoustics believes that using a single driver is enough. But can simplicity in design equal a full-fledged listening experience? Time for a (double) listening session with the Sibelius by Pearl Acoustics, also to be heard at the Dutch Audio Event in Veldhoven.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE