Artikelen van Jamie BiesemansReview Lindemann MusicBook Combo: Toppunt van discretie en luxe in compact design

Gepubliceerd op 23 september 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2022-08-24 LindemannMusicbookCombo_2Dankzij steeds betere klasse D-versterking wordt het mogelijk om compacte geïntegreerde versterkers te bouwen die heel goed klinken. Steeds meer merken voegen daad bij woord, en lanceren verrassende kleine alleskunners voor veeleisende muziekliefhebbers. Ook de MusicBook Combo van Lindemann is zo'n compact toestel, uitgerust met veel opties en verpakt in een luxueuze behuizing uit aluminium.
lees verder>>

Onderweg Roon

Gepubliceerd op 21 september 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2022-09-21 Roon2.0_10Met versie 2.0 introduceert Roon Labs een functie in Roon waar veel vraag naar was: een mobiele modus. Dankzij een aparte app en wat netwerkvernuft kun je nu overal muziek afspelen uit je Roon-bibliotheek. WiFi niet nodig.
lees verder>>

Review Dynaudio Focus 30: Totaaloplossing met veel stijl

Gepubliceerd op 1 september 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review Dynaudio Focus 30Geluidskwaliteit op hifi-niveau, heb je daar per se een toren van apparatuur voor nodig? Een nieuwe generatie luidsprekers met alles ingebouwd, van streaming tot versterking toe, zegt: "Neen". Dynaudio was met Xeo en Focus XD al een pionier, nu lanceert de fabrikant de helemaal vernieuwde Focus-speakers. Een Scandinavisch design, veel functionaliteit en Dirac, plus een royale scheut Deense audiotechnologie - wat levert dat op?
lees verder>>

Review Velodyne Acoustic Digital Drive Plus DD-12+: monsterlijke controle

Gepubliceerd op 28 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Velodyne Acoustic Digital Drive Plus DD-12_10Met de Digital Drive Plus-familie biedt Velodyne subwoofers aan die enorme kracht -1,25 kW RMS, iemand?- huwen aan uitgebreide controlemogelijkheden, kamerkalibratie en een geavanceerde DSP. Over functierijk gesproken. Maar hoe zit het met de bassen?
lees verder>>

Review EPOS x Aston Martin F1 ADAPT 660 AMC: parkeer een Aston Martin op je hoofd

Gepubliceerd op 18 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
EPOS x Aston Martin F1 ADAPT 660 AMCAston Martin? Bij velen top of mind vanwege de terugkeer naar het F1-circus in 2021, wij denken eerder aan de prachtige DB5 met 007 achter het stuur in 'Goldfinger' - en vorig jaar weer eens op het grote scherm in 'No Time to Die'. Maar de naam van de Britse autolegende prijkt eveneens op een exclusieve hoofdtelefoon van EPOS. Tijd voor een testrit!
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Phono II: Mini-audiofiel brugt platenspeler en versterker

Gepubliceerd op 5 augustus 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Lindemann Limetree Phono II_7Je wil een platenspeler verbinden met een versterker zonder phono-ingang of een paar actieve speakers? Wat je nodig hebt is een phono-voorversterker. In deze review bekijken we een compacte en intrigerende optie van Lindemann, zowel geschikt voor gangbare MM-cartridges als heel wat MC-types. Zijn prijskaart uit de middenklasse verhult echter een behoorlijk audiofiele opbouw.
lees verder>>

Review Elac Concentro S503: Compacte high-enders met een fenomenale soundstage

Gepubliceerd op 27 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
Review ELAC Concentro S503 _13Concentro en ELAC? Dan denk je wellicht aan kolossale vlaggenschepen met fraaie welvingen en alle snufjes die het bedrijf uit Kiel kon bedenken. Maar er is ook deze junior van de familie, de S503. Het is een echte high-end boekenplankspeaker, compact én voorzien van een buitengewone coaxiale driver. Met een JET-tweeter, uiteraard.
lees verder>>

Review Lindemann Limetree Network II en USB-DAC: Kleine upgrades, groot verschil

Gepubliceerd op 24 juli 2022
Auteur: Jamie Biesemans
2021-06-04 Limetree-Network-II-Bridge-IIWe hebben niet vaak audiotoestellen op bezoek gehad die zo misleidend overkomen als de Limetree-reeks van Lindemann. Door hun zeer bescheiden formaat lijken ze op eerste zicht niet volwaardig 'hifi', maar dat blijkt in het geval van de Limetree Network II en USB-DAC helemaal niet te kloppen. In een review bekijken we deze fraaie combi, op een later moment testen we ook de Limetree phono-versterker.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE