Artikelen van Jamie BiesemansReview Primare PRE35 Prisma en A35.8: stereosuperkracht

Gepubliceerd op 23 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
PrimareMet de A35.8 presenteerde Primare vorig jaar een meerkanaalsversterker die stiekem werd uitgerust met een geheime superkracht: je kunt hem omturnen tot een stereoversterker van 1.500 Watt. Welk ander reden hebben we nodig om deze bescheiden ogende Zweed op de proef te stellen, samen met de veelzijdige PRE35 Prisma?
lees verder>>

Review Klipsch Reference R-50M en Reference R-800F: maken het graag spannend

Gepubliceerd op 16 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Klipsch Reference R-50M en R-800F_4Met de introductie van de nieuwe Reference-lijn verfijnt Klipsch zijn betaalbare lijn van luidsprekers nog verder. Het recept verandert niet echt, de Amerikanen zweren nog altijd bij hoorntweeters en grote woofers zoals je ook kunt vinden bij gigantische iconen als de Klipschorn of La Scala. Maar muziek grootschalig presenteren, lukt dat ook als het prijskaartje veel zachter is?
lees verder>>

Review Volumio Integro, Rivo en Primo: driemaal streaming op z'n Italiaans

Gepubliceerd op 16 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Volumio review_3Volumio heeft een mooie reputatie opgebouwd met muzieksoftware die steeds beter wordt. Maar met de (nieuwe) Primo, Rivo en Integro wil het Italiaanse bedrijf aantonen even sterk te zijn in hardware.
lees verder>>

HiVisit AVM: "Hoe lang we toestellen kunnen herstellen en upgraden? Forever!"

Gepubliceerd op 15 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
AVMDe Duitsers van AVM hebben een enorme reputatie op vlak van kwaliteit, zowel technisch als sonisch. Na een recente test van hun allerbeste alles-in-een toestel EN omdat AVM nu weer in Nederland volop herleeft, was het hoog tijd om de fabriek aan de rand van het Zwarte Woud op te zoeken.
lees verder>>

Review Audiopraise VanityPro: HDMI-audio optimaal afspelen

Gepubliceerd op 12 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Audiopraise VanityPro_10Er zijn heel wat schijven met mooie muziek te vinden. Maar het is niet altijd eenvoudig om die discs in stereo of surround in een hogere kwaliteit op je muzieksysteem af te spelen. De Vanity Pro van Audiopraise biedt een uitweg. Dankzij een modulaire aanpak kan dit kastje even goed een stream naar je pc, stereoversterker of naar een meerkanaals-DAC brengen.
lees verder>>

Sonos Era 100 en 300: nieuwe speakers en forse updates

Gepubliceerd op 7 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
Sonos Era 100 en 300_12Sonos brengt twee nieuwe draadloze luidsprekers uit. De kleine Era 100 vervangt de Sonos One en kun je zien als een flinke update/upgrade van die populaire speaker. De Era 300 is echter een heel ander, volledig nieuw apparaat. Daarnaast brengt Sonos een paar verrassende aanpassingen aan zijn ecosysteem, waaronder een ruimere samenwerking met Apple en een nieuwe Android-vriendelijke Trueplay. Opvallend is wel dat de jongste generatie Sonos-toestellen spraakbesturing ondersteunen, maar niet van Google.
lees verder>>

Introductie Lumin U2: "We houden dingen zo simpel mogelijk"

Gepubliceerd op 6 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
interview Lumin_5Er is maar een handjevol merken dat streaming zo serieus neemt als Lumin. Hun minimalistische streamers en digital transports herken je meteen, zowel als je ze hoort als wanneer je hun machtige aluminium behuizingen onder ogen krijgt. Ter ere van de launch van de nieuwe Lumin U2 was Angus Leung in het land. Meteen een uitstekende gelegenheid om de Lumin-marketingmanager aan de tand te voelen.
lees verder>>

Review NAD C 3050 LE: nostalgie met een modern hart

Gepubliceerd op 3 maart 2023
Auteur: Jamie Biesemans
NAD C 3050 LEDe NAD C 3050 LE kopen? Als je hem nog niet besteld hebt, is de kans klein dat het je nog lukt. Deze speciale editie ter ere van NAD's vijftigste jubileum is namelijk al zo goed als uitverkocht. Waarom dan deze knapperd met verlichte VU-meters alsnog reviewen? Omdat het wel een zeer geslaagde oefening in nostalgie is. En omdat er een gewone C 3050 aankomt die iedereen kan bemachtigen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE