Artikelen van Ronald de BoerReview: Marantz AV7706

Gepubliceerd op 18 april 2023
Auteur: Ronald de Boer
Marantz AV7706 Aan het eind van 2020 kondigde Marantz de komst van een nieuwe 8K surround AV-voorversterker aan, die naast 11.2 kanaals XLR- en RCA-preouts ook zou beschikken over de nieuwste snufjes op audio en video gebied. Die nieuwste snufjes? Wat audio betreft moet je dan denken aan Dolby Atmos, DTS-X, Auro 3D, IMAX Enhanced, DTS Virtual:X en meer. De AV7706 heeft niet alleen een beste lading aan audiocodexen aan boord, zo is er ook ondersteuning voor 4K 120hz, 8K 60hz, Dolby Vision, HDR10+, Dynamic HDR en HLG. Nog volop courant dus, deze 'instapper' uit het Marantz AV Pre-assortiment.
lees verder>>

Review ATI 1827: serieuze aanrader van Amplifier Technologies INC

Gepubliceerd op 13 september 2022
Auteur: Ronald de Boer
review ATI 1827_3Amplifier Technologies INC maakt al jaren top of the line -versterkers, maar pas sinds kort deze made in the USA -krachtpatsers ook in ons taalgebied te koop. Voordat mij gevraagd werd om de ATI 1827 te testen had ik dan ook nog nooit van het merk gehoord, maar toen ik eenmaal de specificaties en de andere producten van ATI onder de loep nam was ik daar aardig verbaasd over. In het portfolio van ATI bevinden zich versterkers van verschillende klassen, vermogens en formaten gemaakt van high end componenten met als doel maximale prestaties voor een lange tijdsduur.
lees verder>>

Review Yamaha RX A6A av-receiver en alleskunner

Gepubliceerd op 13 juli 2022
Auteur: Ronald de Boer
Yamaha RX A6A_1Yamaha, iedereen kent het merk. De Japanse fabrikant bouwt en ontwikkelt enorm veel producten op veel verschillende gebieden voor verschillende liefhebbers, van piano's en motoren tot consumentenelektronica, pro audio en nog veel meer. Vandaag staat er op de testbank een nieuw pareltje van de in Hamamatsu, Japan gevestigde techreus, de RX A6A AV Receiver.
lees verder>>

Review: Dynavoice CL-28 en CVB-V15

Gepubliceerd op 18 februari 2021
Auteur: Ronald de Boer
Review Dynavoice CL28In de luisterruimte heb ik de afgelopen weken kunnen beschikken over de twee grootste speakers uit de nieuwe Classic-lijn van Dynavoice, de Classic CL-28. Daarbij had ik de keuze voor een aanvullende subwoofer. Aangezien ik een groot filmfanaat ben, koos ik voor de grootste subwoofer die Dynavoice tot op heden gemaakt heeft: de 15 inch Challenger CSB-V15.
lees verder>>

Review: Belkin Soundform True Wireless in-ears

Gepubliceerd op 25 oktober 2020
Auteur: Ronald de Boer
Belkin SoundForm Draadloze earbuds zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden door het gemak en vaak ook de kwaliteit die ze bieden. Persoonlijk zit ik nog altijd vastgeroest aan oortjes met draad, maar ik begin het hele concept steeds meer te waarderen - en daar zijn deze Soundform True Wireless van Belkin medeverantwoordelijk voor.
lees verder>>

Review: Klipsch Reference Premiere 5.1 surround

Gepubliceerd op 1 maart 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review: Klipsch Reference Premiere 5.1Klipsch heeft met de Reference Premiere-lijn een interessante serie speakers op de markt gebracht, toch zeker wanneer je diverse modellen bij elkaar zet voor een stukje surroundgeweld. In deze review kijken we naar de combinatie van twee RP-8000F vloerstaanders, ondersteund door een RP-404C center speaker, twee RP-500M boekenplank achterkanalen en de stevige SPL-120 subwoofer. Pakt u de popcorn?
lees verder>>

Review: SVS SB-3000

Gepubliceerd op 2 januari 2020
Auteur: Ronald de Boer
Review SVS SB-3000Toen ik hoorde dat ik de kans kreeg om de SVS SB3000 te testen, deed ik bijna een vreugdedansje. De SB3000 is de nieuwe sealed subwoofer van SVS die bedoeld is om een gat te vullen tussen de SB2000 en de SB4000, maar SVS heeft alles uit de kast getrokken om een sub te creëren die het in de ring kan opnemen tegen de zwaargewichten uit de high-end hifi-wereld. Het is dan ook geen wonder dat over de hele wereld mensen compleet weglopen met deze nieuwe krachtpatser.
lees verder>>

Review: SVS SB-1000

Gepubliceerd op 20 december 2019
Auteur: Ronald de Boer
Review SVS SB-1000Deze SB-1000 mag dan een instapwoofer van SVS zijn, maar als we dat vergelijken met de competitie, dan krijg je bij de Amerikanen toch heel wat waar voor je geld; 12-inch woofer, 300 Watt continu en 720 Watt dynamisch vermogen, een solide constructie, en ga zo maar door. Inmiddels weten we dat SVS zeer goede premium subwoofers kan maken voor zowel film en muziek, maar lukt hen dat ook in het goedkopere segment?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE