Artikelen van fotograaf Redactie Hifi.nlDutch Audio Event: zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022

Gepubliceerd op 27 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
DAE 2021Goed nieuws: de volgende editie van Dutch Audio Event mag weer op de agenda! Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober ben je weer van harte welkom in de Koningshof in Veldhoven.
lees verder>>

Verslag High End M├╝nchen 2022: deel 2 van 2

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2022 deel 2a_11In het eerste deel van ons verslag keken we naar de grotere en meer op de mainstream gerichte lanceringen op de High End-beurs in Munchen. Maar hoe zit het met systemen en apparaten gericht op de veeleisende -en ja, soms vermogende- muziekliefhebber? Dat onderzoeken we in dit tweede deel. Zoals altijd in een verslag als dit is de keuze van wat er getoond wordt een tikje arbitrair. Geloof het of niet: er was nog veel meer te zien op de HEM-beurs. We maken hieronder een selectie.
lees verder>>

ThuisTesters gezocht voor het Daudio M2 muzieksysteem

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
Daudio M2_6Onlangs publiceerden we een uitgebreide review van het Daudio M2 muzieksysteeem, die je hier kunt lezen. De oplettende lezer heeft al gezien dat we dat artikel afsloten met een oproep voor ThuisTesters, want 'de M2' is het volgende hifi-product dat we weer eens een aantal weken bij een paar lezers van HIFI.NL/.BE weg willen zetten. Die oproep delen we daarom hier graag nog eens.
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins AM-1: Lekker buiten- en binnenspelen

Gepubliceerd op 25 mei 2022
Auteur: Jan Karssen
Bowers & Wilkins AM-1_6De huidige bijna zomerse weersomstandigheden sluiten perfect aan bij de luidsprekers in deze review. Wij testen namelijk de Bowers & Wilkins AM-1, een set compacte passieve weergevers voor buiten. Tegelijkertijd doen we ze daarmee tekort. De AM-1's zijn namelijk weersbestendig, oftewel bestand tegen kou, vocht, stof en UV-straling. Kortom; weer of geen weer, met deze weergevers cre├źer je een outdoor hifi-opstelling voor buiten op het terras, bij de jacuzzi of het zwembad, zodat je het hele jaar door buiten kunt genieten van je favoriete muziek.
lees verder>>

Rode vlaggetjes weken van 25 mei tot 18 juni bij Uw Hifi Choice in Soest

Gepubliceerd op 24 mei 2022
Auteur: Redactie Hifi.nl
Uw Hifi ChoiceDe in Soest gevestigde audiodealer Uw Hifi Choice ziet zich geconfronteerd met het feit dat een groot deel van zijn verpakkingsmateriaal van de courante voorraad in de winkel verloren is gegaan door een grote brand. De dozen en ander verpakkingsmateriaal lagen elders opgeslagen en nu heeft Uw Hifi Choice dus een verzameling goed werkende apparaten waar geen doos of gedrukte handleiding meer bij is. Die goed werkende apparaten gaan met korting weg in de periode van 25 mei tot 18 juni. Geen bizarre stuntprijzen want de producten zijn in nieuwstaat of demostaat.
lees verder>>

Verslag High End M├╝nchen 2022: deel 1 van 2

Gepubliceerd op 23 mei 2022
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2022 deel 1b_19Na een gedwongen pauze van maar liefst twee edities vond afgelopen week eindelijk weer de High End-show in M├╝nchen plaats. Iedereen die van dichtbij of ver met hifi bezig is slaakte een zucht: "Eindelijk weer een beurs om nieuwe producten voor te stellen en te netwerken." In deel 1 van ons verslag nemen we je mee over de showvloer, in aanvulling op de live items van de voorbije dagen. In deel 2 zullen we aanvullend nog foto's van bijzondere high end-sets plaatsen, uiteraard met bijschriften.
lees verder>>

Goldmund Gaïa: kolossaal vlaggenschip actieve speaker (en: de Goldmund Pulp)

Gepubliceerd op 21 mei 2022
Auteur: Rob Nijman
Goldmund Gaia_3Het grote nieuws van Goldmund in München is de Gaïa, het nieuwe vlaggenschip van de Zwitsers. Een imposant design, dat onder meer 8 drivers en 8 individuele Telos versterkers behuist. De conceptversie is nagenoeg afgerond en zal naar verwachting later dit jaar in zijn definitieve vorm op de markt verschijnen. 380 kilo per stuk, ruim 500.000 euro per set, ex btw - maar dan ben je wel meteen klaar, want streamen naar deze actieve speakers doe je net als bij de Prana per usb dongle. Wie ze al een keer wil horen, moet een afspraak maken op het kantoor in Geneve, want daar staat in zwart een set die wel is aangesloten.
lees verder>>

Review Sony LinkBuds: in-ears met een vrije gehoorgang

Gepubliceerd op 18 mei 2022
Auteur: Rob Nijman
2022-02-16 SonyLinkBudsWF-L900Sony heeft in het voorjaar een innovatief nieuw setje in-ears uitgebracht: de LinkBuds, ringvormige oordopjes die de gehoorgang gedeeltelijk vrijlaten. In tegenstelling tot de bekende noise cancelling-variant waarmee omgevingsgeluid zoveel mogelijk wordt buitengesloten, hebben we hier dus te maken met een setje in-ears dat ontworpen is om omgevingsgeluid vooral door te laten. Hoe dat klinkt?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE