Artikelen van fotograaf Redactie Hifi.nlReview Inakustik Reference Micro Air: Handgemaakte kabels uit Duitsland

Gepubliceerd op 6 juni 2023
Auteur: René van Es
2022-02-17 inakustik-referenz-ls-404-micro-airInakustik is een fabrikant die graag gebruik maakt van lucht voor de isolatie, in ongebakken vorm zodat de kabels niet naar oud frituurvet ruiken. Eén van hun vele lijnen is de Reference Micro Air, welke gerekend mag worden tot het betaalbare middensegment. Van de importeur kregen wij beide interlinks en alle drie de luidsprekerkabels uit de reeks te beschikking om uitgebreid mee te gaan spelen.
lees verder>>

Review EPOS ES14N: terug uit het verleden

Gepubliceerd op 1 juni 2023
Auteur: Jamie Biesemans
EPOS ES14NVintagemeubelen doen het heel goed. En misschien is dat wel waarom er zoveel nostalgische heruitgaven zijn van klassieke hifi-spullen. Maar de EPOS ES14N is niet een goedkope poging om retroliefhebbers van hun spaargeld te ontdoen. Integendeel, dit is een heel moderne luidspreker die er toevallig heel vintage uitziet.
lees verder>>

Review Ricable: Dedalus serie

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
RicableEen trip naar Rome, absoluut geen straf. Zeker niet als het weer ook erg lekker is. Dat was voor ons het geval, vorig jaar in oktober. De sfeer, het eten, de mensen en de rijke historie van de stad hebben een diepe indruk achtergelaten. Dit is hoe de liefde voor een land tot stand komt. Iets wat pas opviel toen we terugkwamen in Nederland. Er werd meer Italiaans gekookt en de limoncello ging er zonder enige moeite achteraan. En als dan de kabels van het hifisysteem een upgrade nodig hebben? Dan volgen we gewoon het pad waar we al op lopen.
lees verder>>

Verslag High End Munchen 2023, deel IV: het laatste fotorolletje

Gepubliceerd op 29 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2023 deel 4_3High End München 2023 was weer een feestje voor de audiofiel. Naast de uitgebreide voorbeschouwing vooraf en de live verslaggeving gedurende de showdagen, bood de beurs voldoende stof voor niet één, niet twee, maar zelfs drie delen van een totaalverslag. En dan plakken we dan vandaag als definitieve afsluiter nog een vierde luik aan vast, met het laatste rolletje van onze camera. Enjoy!
lees verder>>

Verslag High End Munchen 2023, deel III: de beurs buitensluiten met head-fi

Gepubliceerd op 26 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2023 deel 3_9Dingen groot aanpakken, dat doen de meeste audiofabrikanten in München met overtuiging. Behalve in de uithoek die gereserveerd is voor liefhebbers van het persoonlijk luisteren. Want ook headfi is een ding op de HEM-beurs. Het wordt zelfs elk jaar een groter fenomeen.
lees verder>>

Verslag High End Munchen 2023, deel II: Wie is de Top Gun?

Gepubliceerd op 24 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2023 deel 2_6Een aantal grote namen uit de audiowereld was niet aanwezig op HEM editie 2023. Dat viel op, maar wat eveneens in het oog sprong is dat hierdoor de High End-naam van de beurs hierdoor net iets meer klopte. In het vorige deel van het verslag hadden we het vooral over audio mikkend op een breder publiek. In dit deel komen wat droomsets aan bod.
lees verder>>

Verslag High End Munchen 2023, deel I: grote namen, grote speakers

Gepubliceerd op 22 mei 2023
Auteur: Jamie Biesemans
HEM 2023 deel 1_4De HEM of High End Munchen-beurs is net als de hifi-wereld zelf een vat vol tegenstellingen. In één kamer kun je een uiterst betaalbare luidsprekerfamilie bewonderen, in de volgende staat een berg materiaal omringd door weergevers die qua afwerking de duurste sportwagenateliers naar de kroon kunnen steken. Heel divers, maar met één rode draad: een streven naar het weergeven van goed geluid. In dit eerste deel van een drieluik dat we in deze week na een geslaagd showweekend publiceren, zoomen we in op de grotere aankondigingen en opvallende lanceringen.
lees verder>>

Meridian DSP9 Digital Active Loudspeaker luistersessies

Gepubliceerd op 19 mei 2023
Auteur: Rob Nijman
Meridian DSP9_7Meridian heeft op High End München de DSP9 digital active loudspeaker gelanceerd, naar eigen zeggen "een meesterwerk van productontwerp en audiotechniek, technologie en prestaties". De luidspreker is gestoken in de iconische behuizing van de Britten, die tevens een nieuwe ontwerpsignatuur voor het bedrijf laat zien. Wie de set actieve speakers in huis haalt, mag rekenen op "een uitstekende getrouwheid, dynamiek en vermogen geschikt voor zowel bioscopen als luisterruimtes". Iets wat we op basis van de eerste indrukken kunnen beamen. Na een overweldigende bioscoopsessie met Perlisten speakers was het ook bij Meridian een deur verder namelijk goed toeven.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE