NIEUWS

Japanse firma`s gaan samen OLED maken

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2008

(gezien op Internet)

In Japan heeft een aantal bedrijven met steun van de Japanse overheid een joint-venture voor de ontwikkeling van grote oled-schermen opgericht. Ook hopen de bedrijven zo beter te kunnen concurreren met Zuid-Koreaanse fabrikanten.



De samenwerkende bedrijven, waaronder Sony, Toshiba, Sharp en Matsushita, hebben zich ten doel gesteld om technologie te ontwikkelen voor de massaproductie van grote oled-schermen en de kosten hiervoor omlaag te brengen. Het efficiënt bouwen van grotere panelen en het terugdringen van de productiekosten vormen de twee grootste obstakels voor een grootschalige doorbraak van de oled-technologie, volgens Reuters.

Het samenwerkingsverband moet ook voor een betere concurrentiepositie ten opzichte van Zuid-Koreaanse fabrikanten als Samsung en LG zorgen, schrijft de Japanse krant Nikkei. Het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Industrie draagt daarom 3,5 miljard yen, omgerekend 20,78 miljoen euro, bij aan het project, dat tot 2012 loopt. Sony maakte al in februari van dit jaar bekend dat het 139 miljoen euro ging investeren in technologie om grote en middelgrote oled-panels te produceren. Samsung gaat in een half jaar tijd meer dan een half miljard dollar in de technologie investeren, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf richt zich daarbij op kleine oled-schermen voor handhelds.


EDITORS' CHOICE