NIEUWSToshiba

Toshiba onthult toekomstplannen HD

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2008 | Toshiba

(gezien op Internet)

Toshiba heeft de laatste tijd hier en daar wat laten vallen over een nieuwe dvd-techniek, Super Resolution Technology, en een nieuw logo met de naam "DVD Download DL". Inmiddels heeft een hooggeplaatst persoon binnen Toshiba wat meer hierover losgelaten.



Super Resolution Technology, kortweg SRT, is een speciaal stukje hardware in toekomstige dvd-spelers dat het dvd-beeld omhoog schaalt (upconversie) naar een beeldkwaliteit die met 1080p hd moet kunnen concurreren. Na de hd-dvd-nederlaag denkt Toshiba dat consumenten helemaal niet op een nieuw formaat zitten te wachten, maar dat ze liever hun huidige dvd-films op een betere kwaliteit willen zien.

DVD Download DL geeft toekomstige dvd`s extra functionaliteit mee, net als bij de hd-dvd- en blu-ray-formaten. Dat betekent dus dat dvd-spelers in de toekomst een netwerkaansluiting krijgen. De extra content kan bestaan uit games, trailers, websites, noem maar op. Hoe Toshiba precies met regio`s om wil gaan is niet duidelijk. Ook als dvd-fabrikant heeft Toshiba geen grote naam. Er zijn dus nog wat hordes te overwinnen, maar Toshiba weet zeker dat ze het dvd-formaat nieuw leven in kunnen blazen en daarmee het blu-ray-formaat overbodig kunnen maken.


EDITORS' CHOICE