NIEUWSSony

Nieuwe Blu-ray van Sony

Redactie HiFi.nl | 22 april 2009 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony introduceert de nieuwe de BDP-S360 Blu-ray speler in combinatie met nieuwe BRAVIA surround sound systemen HT-SS360, HT-SF360-en HT-FS3 voor een uitstekende thuisbioscoopervaring. De Blu-ray speler start in zes seconden op en levert 1080p beeldkwaliteit, met volledige 7.1 surround sound via een compatibele AV-receiver. Deze instap Blu-ray speler is voorzien van DTS-HD en Dolby TrueHD.

De BDP-S360 is voorzien van BD-Live. Met deze functie is tijdens de filmgerelateerde content zoals extra scènes, trailers en games te downloaden.Via de usb-aansluiting is deze content ook op een usb-stick te zetten.

De nieuwe Sony Blu-ray speler is uitgerust met Sony`s Precision Cinema HD Upscale-technologie. Deze technologie converteert standaard definition-signalen naar 1080p. Zo ontstaat er een bijna High Definition beeld via de High Definition Multimedia Interface (HDMI). Bestaande dvd-collecties blijven zo dus uitstekend te gebruiken en zijn op een veel betere manier te bekijken.

Met de BRAVIA Sync-technologie zijn de Blu-ray speler, de BRAVIA-televisie en het Home Theatre-systeem via één afstandsbediening te bedienen. De Xross
Media Bar biedt eenvoudige en intu√Įtieve navigatie tussen de televisiemenu`s. Met 24p true cinema zijn films te bekijken zoals de regisseur ze bedoelt heeft. Daarnaast zorgt Sony`s Precision Drive-technologie voor de nodige stabilisatie bij  het afspelen van gebogen of bekraste Blu-ray discs en dvd`s. De speler ondersteunt ook Deep Colour video-output en AVCHD-discs gecodeerd met xvColor (xvYCC)-technologie.

Drie nieuwe BRAVIA Theatre-systemen combineren vormgeving met prestaties De HT-SS360 en HT-SF360 beschikken over elegante luidsprekers en een krachtige 5.1 receiver met tuner die qua vormgeving past bij de BDP-S360. De HT-SS360 beschikt over satelliet luidsprekers en de HT-SF360 heeft vloerstaande speakers. Beide systemen zijn uitgerust met 1000Watt vermogen en ondersteunen High Definition geluid indien ze zijn aangesloten op een Blu-ray speler en BRAVIA Sync is ingeschakeld. Deze Theatre-systemen komen als kit met de BDP-S360 beschikbaar op de Nederlandse markt. De HTP-BD360SS met satellietluidsprekers en de HTP-BD360SF met vloerstaandeluidsprekers.

Aangezien de consument de voorkeur geeft aan draadloze toepassingen hebben de nieuwe systemen Sony S-AIR draadloze technologie. Dit biedt geweldige surround sound ervaring zonder draden door de huiskamer. De HT-SS360 en HT-SF360 beschikken tevens over Sony`s intelligente DCAC (Digital Cinema Auto Calibration)-technologie, waardoor het plaatsen van de luidsprekers eenvoudig wordt. De automatische kalibratie vertaalt een aantal belangrijke factoren, zoals de luidsprekerafstand, volume en frequentie naar de optimale surround sound voor muziek en films.

Het Sony HT-FS3 Home Theatre systeem maakt de nieuwe serie compleet. Dit systeem zorgt voor uitstekend filmgeluid zonder kabels en beschikt over een in de subwoofer ingebouwde versterker en  FM/AM radio en 2.1 kanalen van de S-Force PRO Front Surround. Net als de HT-SS360 en de HT-SF360 is dit Home Theatre-systeem uitgerust met een Digital Media poort zodat bestanden op mp3-spelers, computers of mobiele telefoons zijn af te spelen. Dit systeem zal ook in combinatie met de BDP-S360 verkrijgbaar zijn onder de naam BDV-360PS.

De Blu-ray speler en BRAVIA Theatre surround systemen zijn beschikbaar vanaf juli 2009. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE