NIEUWSRega

Rega`s nieuwe vlaggenschip; de Isis

Redactie HiFi.nl | 30 september 2009 | Rega

(Gezien op internet)

Rega heeft haar zevende generatie cd-speler geïntroduceerd; de Isis. Volgens Rega is de nieuwe speler ontworpen om de hoogste kwaliteit van binnen en buiten te kunnen leveren. Vijf jaren van onderzoek zitten in het nieuwe ontwerp.

De speler is afgewerkt met Rega`s eigen huisstijl, een zwart chromen deksel en een geanodiseerde aluminium behuizing. De zware afwerking zorgt dan ook voor een evenredig gewicht, de speler weegt maar liefst 19 kilogram. Qua technologie is de Isis een volledig resultaat van de jarenlange ervaringen die het onderzoeksteam van Rega heeft opgedaan. Een belangrijk doel was het volledig in klasse A laten opereren van alle versterkingsgedeelten en filters in de nieuwe speler. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de kennis die werd opgedaan uit de ontwikkeling van de eerste stage van de Rega IOS MC versterker.

Verder heeft Rega een speciale manier gevonden om de analoge en digitale secties in de Isis samen te aarden op het chassis. Verdere aardingstechnieken werden uitgedokterd en geïmplementeerd om nog minder ruis of andere storende elementen te kunnen toelaten in het uiteindelijke afspeelresultaat. Met als gevolg een grotere bandbreedte en een nog stiller, meer stabiel loopwerk. Verder zijn alle geluidstechnisch kritieke elco`s van een zo hoog mogelijke kwaliteit, die in het voedingsgedeelte van de DAC zijn zelfs van een polymeer verbinding. De elco`s achter het voedingsgedeelte zelf zijn Rega`s eigen K-Power `smoothing capacotors`die samen met snelle diodes zorgen voor een accurate voeding van de diverse componenten in de cd-speler.

Het analoge gedeelte bestaat uit twee Burr Brown PCM1794 dac`s die in een parallelle dual mono opbouw hun decodeerwerk doen. Het voedingsgedeelte voor het analoge board, dat trouwens XLR-aansluitingen kent, heeft evenals het digitale board 10 aparte voedingsregulators. In het digitale gedeelte van de speler zijn verbeteringen aangebracht in het mechanisme, de optische versterking, de DSP kern, de master klok en de voedingen voor de motor. Ook de afstandsbediening is speciaal voor de Isis ontworpen.

Uniek is dat de speler -door het gebruik van algoritmes en disc analyse- de laser aanpast aan de kwaliteit van de cd, altijd de juiste hoek zoekend. Dit resulteert in het loepzuiver kunnen uitlezen van de data op een cd, al is deze zelfs beschadigd. Door gebruik te maken van een zeer stabiel kloksysteem is de data die naar de dac wordt geleid hierdoor altijd van hoge kwaliteit. Verder kunnen muziekliefhebbers met een PC of notebook deze verbinden met de Isis via een usb kabel, om internetradio, MP3 of WMA bestanden te kunnen streamen.

Prijs en beschikbaarheid
De Rega Isis is vanaf dit weekend leverbaar en wordt geïntroduceerd tijdens de Rega Huisshow bij Multifoon. De prijs komt op 7500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE