NIEUWSDenon

DENON bestaat 100 jaar

Redactie HiFi.nl | 26 mei 2010 | Denon
(Ingezonden mededeling)

DENON, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige home entertainment producten, is bijzonder trots om een uniek jubileum aan te kondigen.

Het jaar 2010 markeert de 100ste verjaardag van DENON – 100 jaar met tal van “primeurs”. DENON  vernieuwde en bracht passie, kunstzinnigheid en het beste aan technologieën naar consumenten over de hele wereld, om ze te allen tijde de beste entertainment ervaring te bieden. 
 
Erfenis van primeurs
In 1910, in Japan, werd Nippon Chikuonki Shoukai (Japan Recorders Corporation) opgericht door een Amerikaanse handelaar genaamd Frederick Whitney Horn. Samen met Japanse partners bracht hij de eerste producten van het bedrijf uit: één enkel apparaat voor zowel het opnemen als afspelen van grammofoonplaten. Eind 30er jaren werd de huidige merknaam ‘DENON’ geboren en sindsdien is zij synoniem voor ‘de eerste zijn’ in het ontwikkelen van  baanbrekende technologieën en producten voor zowel consumenten als professioneel gebruik.


 
Hirofumi Ichikawa, President Denon Brand Company: “Door creatieve passie en premium technologie heeft DENON baanbrekende primeurs geleverd. Nu, in 2010 vieren we 100 jaar geschiedenis en kijken we uit naar de volgende 100 jaar. DENON heeft door de jaren heen niet alleen haar focus behouden maar is en blijft ook een drijvende kracht die onze industrie helpt radicaal te veranderen. Onze innovaties hebben geleid tot de ontwikkeling van geheel nieuwe productcategorieën met nieuwe manieren om niet alleen van muziek maar ook van films te genieten en bieden de beste oplossingen voor hoogwaardige home entertainment. Dit alles met één simpele en onwrikbare filosofie: om u exact datgene te bieden wat de artiest oorspronkelijk bedoelde, een superieure beeld- en geluidservaring.”  
 
Gedurende deze eeuw van innovatie heeft DENON een sterke erfenis van primeurs opgebouwd, inclusief het eerste professionele opnameapparaat voor grammofoonplaten (1939), de eerste verkoop van stereo platen en stereo systemen in Japan (1951) en de eerste PCM recorder (1970), uitgevonden door DENON, die de basis heeft gelegd voor het hedendaagse CD formaat. In 1982 werd nog een baanbrekende primeur uit de geschiedenis geboren, de eerste DENON CD-speler voor consumentengebruik (DCD-2000). Met de komst van Home Theatre technologieën was DENON opnieuw de eerste die een home cinema component introduceerde die Dolby Digital ondersteunde om van het beste op het gebied van Multi-channel te kunnen genieten.
 
Onderliggende aan deze erfenis van primeurs zijn drie waarden die DENON historisch definieert en heeft gedifferentieerd, en die tevens een belofte naar de toekomst zijn: passie, kunstzinnigheid en technologie.
 
Passie voor audio
Voor DENON zijn audio en video geen hobby. Het fabriceren van producten die de hoogste kwaliteitservaring aan de consumenten kunnen leveren is een drijvende passie en de reden dat het bedrijf bestaat. Heden ten dage, nu muziek meer mobiel en digitaal is geworden, wordt de kwaliteit ervan alleen maar belangrijker. DENON is hartstochtelijk over het ontwikkelen en exploiteren van technologieën zodat we in elk formaat de puurheid van geluidskwaliteit kunnen bieden en de klanten blij kunnen maken. DENON’s oplossing, ongeacht of het een eenvoudig Hi-Fi mini systeem betreft of een volledig Home Theatre systeem, is om de luisteraar te ontroeren en de ervaring levensecht te maken. De producten zullen thuis dezelfde sfeer, energie en gevoeligheid weergeven als op het podium of in de studio.
 
Kunstzinnigheid
DENON ingenieurs en medewerkers zijn muzikanten en muziekliefhebbers. Ze werken met een grote verscheidenheid aan gereedschappen en technologieën om de meest innovatieve nieuwe producten te ontwerpen. Tevens streven ze ernaar om mooie en begeerlijke producten te maken die de smaak en gevoeligheden van de toekomstige eigenaars weerspiegelen en die perfect passen bij hun huiskamer en lifestyle. Iedereen bij DENON is toegewijd aan de kunstzinnigheid en creativiteit van de producten. Allemaal werken ze samen om na te denken over hoe ze in de toekomst de producten en de klantenservice nog verder kunnen verbeteren. 
 
Technologie
Vanaf het begin van de Compact Disc technologie tot aan de opkomst van surround geluid, en nu naar mobiliteit, streaming en netwerken, heeft DENON zich niet alleen technologisch geëvolueerd, maar is ze de leider en vernieuwer geweest die deze technologieën heeft ontwikkeld en geïntroduceerd aan de wereld en toegankelijk heeft gemaakt voor consumenten. DENON is trots op haar producten en wil graag dat haar klanten ook trots zijn. Het product start als een idee. Het zijn niet slechts in elkaar gezette objecten van metaal, maar in plaats daarvan zijn het objecten waarbij over elk detail zorgvuldig is nagedacht teneinde het ontwerp en de geluidskwaliteit te perfectioneren en optimaliseren.
  
Onderdeel uitmaken van het eeuwfeest
Gedurende dit jaar zal DENON haar 100-jarig jubileum vieren op enkele van ’s werelds meest toonaangevende tentoonstellingen. Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van DENON en daarom nodigt DENON u uit mee te doen aan dit historische feest. Daarom heeft DENON een speciale Anniversary website gelanceerd, www.denon100.com, waar u alles kunt vinden over haar ‘Legacy of Firsts’ en nog veel belangrijker, over de mensen wiens passie voor audio en video de drijvende kracht vormt bij DENON om de best presterende componenten te bieden die verkrijgbaar zijn. Welkom bij de DENON familie! Om audiofielen verder deel van het jubileum te laten uitmaken zal DENON later dit jaar enkele Limited Edition modellen uit gaan brengen.   
 
Ga voor meer informatie over het 100-jarig jubileum naar http://www.denon100.com
 
Historie tijdlijn: 100 jaar baanbrekende mijlpalen
1910:  Nippon Chikuonki Shoukai (Japan Recorders Corporation) wordt opgericht en vangt aan met de verkoop van Japans eerste grammofoon
1939:  Ontwikkeld en fabriceert Japan’s eerste recorder voor professioneel gebruik door NHK  (Nippon Hoso Kyokai = Japanse omroep)
1945:  Eerste opname van de keizer van Japan, Hirohito – zijn einde van de Tweede Wereldoorlog toespraak werd opgenomen op DENON apparatuur 
1951:  Aanvang van de verkoop van Japans eerste LP
1958:  Aanvang van de verkoop van Japans eerste stereo platen en stereo systeem
1964: Aanvang van de verkoop van het legendarische MC element (heden ten dage nog steeds verkrijgbaar) voor professioneel gebruik
1970:  Eerste AC Servo Direct platenspelermotor die gebruik maakt van puls magnetisch veld detectie voor professioneel gebruik
1972:  Ontwikkeling ’s werelds eerste praktische PCM digitale recorder voor studio opname gebruik -> aldus lancering van de digitale audio revolutie
1981:  Ontwikkeling ’s werelds eerste CD speler voor professioneel gebruik
1982:  Aanvang verkoop van ’s werelds eerste CD-speler voor consumenten gebruik
1987:  ’s Werelds eerste CD Cart speler voor professioneel gebruik
1993:  ’s Werelds eerste dubbele CD-speler voor DJ’s met naadloze Looping en  Onboard Sampler
1995:  ’s Werelds eerste Home Theater systeem met ondersteuning voor Dolby Digital Decoding met Lucasfilm THX 5.1 Post Processing
2000:  ’s Werelds eerste DTS-ES Discrete A/V componenten
2009:  ’s Werelds eerste universele disc (BD, SACD, DVD, CD) speler
Kijk voor meer informatie op www.lookenlisten.nl
MERK

EDITORS' CHOICE