NIEUWSSony

Sony 3D Surround nieuws

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2010 | Sony

Sony introduceert drie nieuwe 3D-surroundsystemen. Deze compacte sets sluiten volgens de fabrikant nauw aan bij de woonstijl van dit moment. De systemen vullen de ruimte met surroundgeluid en niet met apparatuur. De drie systemen beschikken allemaal over 3D pass-through-technologie via HDMI en een 1000W S-Master digitale versterker geïntegreerd in de compacte subwoofers. De subwoofers dienen tevens als bedieningspaneel.

De HT-AS5 heeft vier speakers van hetzelfde formaat om zowel voor als achter te plaatsen. De HT-AF5 heeft voor een nog voller geluid twee grote vloerstaande frontluidsprekers bijgeleverd.

Sony combineert het BDP-S470 3D Blu-ray-systeem met de HT-AS5. Hierdoor ontstaat een 3D-totaalpakket (BDV-470SS) waar de gebruiker alleen nog een (3D) televisie aan toe hoeft te voegen.



De drie nieuwe systemen beschikken ook over het in samenwerking met Sony Pictures Entertainment ontwikkelde Digital Cinema Sound. Door de automatische kalibratiefunctie hoeft de gebruiker geen ingewikkelde stappen te doorlopen voor het beste geluid. Met deze functie ontstaat automatisch in elke ruimte een ware bioscoopervaring.

HT-AS5: zeer compact sound sluit aan bij ultieme 3D-ervaring
De 1000W S-Master digitale versterker van de HT-AS5 is verwerkt in de subwoofer, hierin is ook het bedieningspaneel en de FM-radio met RDS verwerkt. De vier luidsprekers zijn compact terwijl de automatische kalibratie zorgt voor een eenvoudige set-up en optimale instellingen. De drie HDMI-ingangen kunnen het 3D-signaal doorgeven (3D pass-through). De HDMI-monitoruitgang met ARC (Audio Return Channel) is ook geschikt om het audiosignaal van de TV retour te ontvangen. Hierdoor is het geluid van de aangesloten TV (met ARC ondersteuning) via het surroundsysteem af te spelen zonder extra kabels.

Dankzij BRAVIA Sync is het volledige systeem te bedienen met één afstandsbediening. Met de `Home Theatre Control` BRAVIA Internet Widget is het systeem ook te bedienen via een interface op de televisie.

HT-AF5: front speakers voor een voller geluid
De HT-AF5 heeft dezelfde mogelijkheden als de HT-AS5 en beschikt over twee vloerstaande frontluidsprekers voor de grotere kamers. Deze luidsprekers zijn aan de muur te bevestigen of kunnen op de vloer worden geplaatst met de meegeleverde standaard.

BDV-470SS: Compleet 3D home cinema systeem
Neem de HT-AS5, voeg de BDP-S470 3D Blu-ray Disc speler er aan toe en zo ontstaat het BDV-470SS all-in-one 3D-pakket. Met het systeem is ook muziek, video`s en televisie te streamen via het BRAVIA Internet Videoplatform. Via DLNA is internet toegankelijk of muziek-, foto- of videobestanden die op pc in het thuisnetwerk staan. Door de drie HDMI ingangen en een HDMI-uitgang zijn er ook nog extra HDMI-producten op de set aan te sluiten. Daarnaast zijn er legio usb-apparaten aan te sluiten en is het systeem te bedienen via het eigen thuisnetwerk door middel van een iPod Touch of iPhone en een downloadable app.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de HT-AS5 is 500 euro en is vanaf juni verkrijgbaar.De adviesprijs van de HS-AF5 is 600 euro en is vanaf juni verkrijgbaar.De adviesprijs van de BDV-470SS is 650 euro en vanaf juli verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE